Koronavírus - Von der Leyen magyarul köszönte meg a kormány segítőkészségét
2020. október 26. 09:58

Magyarország 150 lélegeztetőgépet adományozott Csehországnak a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, Menczer Tamás külügyi államtitkár vasárnap hivatalosan is bejelentést tett a szállításról, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen pedig kétnyelvű Twitter bejegyzésben köszönte meg a magyar kormány gesztusát. Az Európai Bizottság elnöke Andrej Babis cseh miniszterelnök bejegyzésére reagált, amelyben személyes Orbán Viktornak mondott köszönetet a lélegeztetőgépekért.

hirado.hu
Címkék:
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó