Dömötör Csaba: A baloldal az elhunytakra épít kampányt
2020. október 26. 12:27

Nehéz elmagyarázni, hogy ugyanaz a vírus tavasszal nem bánt, ősszel pedig bánt – mondta Oláh Lajos a DK képviselője a parlamentben, vádolva a kormánypárti képviselőket, amiért tavasszal nem hordtak maszkot. Oláh Lajos szerint nem igaz, hogy a WHO ajánlásának megfelelően tesztelnek hazánkban, mert öt százalék fölött van hazánkban a pozitív vizsgálatok aránya.

– Önök szeptember óta nem tudják kontrollálni a járványt a WHO szerint sem – mondta a DK politikusa, aki szerint lassan jönnek meg a tesztek eredményei – Önök miatt kell majd lezárni az országot – ostorozta a kormányt, és ingyenes tesztelést követelt. Válaszában Dömötör Csaba államtitkár arról beszélt, hogy százezer főre vetítve 13 ember hal meg Magyarországon, míg Franciaországban 51, az Egyesült Királyságban 67, Belgiumban pedig 92, pedig ezek jóval gazdagabb államok hazánknál.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a sporteseményeken és a szabadtéri rendezvényeken is kötelező már maszkot viselni, az őszi szünetben fertőtlenítik az iskolákat, már zajlik az ingyenes influenza oltások beadása, valamint az antigén alapú gyorsteszteket is rendszeresítette a kormány. – Önök továbbra is kampányt építenek az elhunytakra – vádolta az ellenzéket Dömötör Csaba, és felszólította a baloldalt, mondják meg konkrétan, milyen szigorításokat javasolnak.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó