Behódolás: nem állít karácsonyfát Bordeaux főterén a radikális polgármester
2020. október 27. 09:07

Bordeaux radikális baloldali polgármestere, Pierre Hurmic úgy nyilatkozott nemrégiben, hogy szerinte a fenyőfák olyan kivágott fák, amelyek már halottak, ezért 2020 végéig el kell fogadni egy, a fák jogairól szóló megállapodást, így szóba sem jöhet a hagyományos december 24-ei karácsonyfa-állítás a város főterén - írta a Pesti Srácok internetes lap.

Pierre Hurmic Archívum - PestiSrácok

A szélsőséges városvezető - pestisracok.hu

A lap azt írta: Pierre Hurmic szerint leginkább a "múltba révedő, primitív és fasiszta katolikusoknak fontos ez a kérdés, pedig valójában egy pogány hagyományról van szó".
   
Közölték azt is, hogy a Le Figaro francia napilap információi szerint a több mint százharminc nagytermelőt összefogó Francia Fenyőfa Szövetség közleményben tiltakozott a fenyőállítás betiltása ellen. A polgármester intézkedése minden megalapozott véleményt nélkülöz, és inkább egy olyan dogmatikus víziót tükröz, amelynek egyértelműen az a célja, hogy megtagadjon egy ősi, nagyra értékelt és széles körben elterjedt családi hagyományt - írták. Hozzátették: a fenyőszövetség szerint ez az ügy a polgármesternek kitűnő és olcsó médiafelületet biztosít, azaz a címlapokra kerülhetett vele.
   
A cikkben arról is írtak, hogy több mint tizenkétezer tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze a polgármester intézkedése ellen, és követelték, hogy állítsanak fenyőfát Bordeaux főterén, ezért a polgármester zöldpárti stábja bejelentette, hogy a polgármester hajlandó konzultálni az emberekkel erről a kérdésről.
   
A Les Valeurs Actuelles című konzervatív hetilap információi szerint azonban Pierre Hurmic egyszerűen hazudott, ugyanis míg korábban széleskörű konzultációt ígért a fenyőfaállítás kérdésben, újabban inkább elzárkózik mindenféle egyeztetéstől - írta a Pesti Srácok.
   
Az aláírásgyűjtésből időközben országos mozgalom lett, egész Franciaországból érkeztek a tiltakozó aláírások a "találóan csak +zöld khmernek+ nevezett" polgármester ellen - írta a Pesti Srácok, hozzátéve: a vörös khmerek a legvéresebb kambodzsai kommunista diktatúra hívei voltak, mintegy hárommillió ártatlan embert mészároltak le Pol Pot utasítására.
 

MTI
Címkék:
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok. Orbán Viktor miniszterelnök úr holnaptól az összességében leghosszabb ideig hivatalban lévő magyar kormányfő. Eddig Tisza Kálmán (1875–1890) tartotta a rekordot.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
  • Már 17 hazai színház kötelezte el magát az fenntartható jövő mellett!
    Újabb 7 színház, ill. produkciós iroda csatlakozott a Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekthez, melyet a Miskolci Nemzeti Színház még az előző évad elején indított el, azzal a határozott céllal, hogy minél több színház számára alapvetés lehessen a környezettudatos gondolkodás a közeljövőben.
MTI Hírfelhasználó