Futball: Az elnök Bartomeu és a Barcelona vezetősége benyújtotta lemondását
2020. október 27. 23:47

Josep Maria Bartomeu és az FC Barcelona vezetőségének tagjai benyújtották lemondásukat a klub elnökségének keddi ülésén. Mindezt azelőtt tették meg mielőtt elkezdődött volna a szavazása az elnök ellen benyújtott bizalmatlansági indítványnak.

Már nem Josep Maria Bartomeu a Barcelona elnöke. A katalán klub keddre meghirdetett rendkívüli elnökségi ülésén az elnök és az igazgatótanács tagjai egyaránt azt a döntést hozták meg, hogy lemondanak posztjukról, tekintettel arra, hogy esedékessé vált a megszavazása az elnök, Bartomeu ellen benyújtott bizalmatlansági indítványnak.

A katalán klub első számú vezetőjének növekvő elégedetlenséggel kellett szembenéznie az elmúlt hetekben, mivel a koronavírus-járvány miatt pénzügyileg jelentősen romlott a helyzet, és a csapat teljesítménye is elmaradt a várakozástól, ami a Bajnokok Ligája augusztusi negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereségben csúcsosodott ki.

Az elnököt sokan bírálták azért is, ahogyan kezelte a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozási szándékát, illetve azért, hogy a csapat emblematikus figurája egyáltalán eljutott eddig a döntésig.

A Barca vezetősége az utolsó pillanatig igyekezett mindent megtenni azért, hogy a bizalmatlansági indítvány témáját a végsőkig halasszák arra hivatkozva, hogy Barcelonában és a régióban a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt kijárási tilalom van, ezért a klub tagjai nem, vagy csak nehezen tudtak volna elmenni személyesen a szavazásra, arról nem beszélve, hogy a tagok között többen is a veszélyeztetett korosztályt képviselik.

"Szavazóink átlagéletkora 58 év, a 60 év feletti tagok száma több mint negyvenezer. A legjobban az aggaszt minket, hogy megelőzzük azt, hogy bármilyen veszélynek tegyük ki azon tagjainkat, akik koruknál fogva a leginkább ki vannak téve a fertőzés veszélyeinek"- olvasható Bartomeu tegnap írt levelében, amelyet Pere Aragonésnak, a Generalitat megbízott elnökének küldött.

Tekintettel arra, hogy a Generalitat és a PROCICAT nem volt hajlandó megváltoztatni a helyszínét és az időpontját bizalmatlansági szavazásnak,, Josep Maria Bartomeu bejelentette, hogy kész lemondani elnöki posztjáról, az igazgatótanács tagjai ezt ellenkezés nélkük nélkül elfogadták, ezzel véget ért a klub egy olyan szakasza, amely hat évvel ezelőtt kezdődött.

m4sport.hu
Címkék:
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok. Orbán Viktor miniszterelnök úr holnaptól az összességében leghosszabb ideig hivatalban lévő magyar kormányfő. Eddig Tisza Kálmán (1875–1890) tartotta a rekordot.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
  • Már 17 hazai színház kötelezte el magát az fenntartható jövő mellett!
    Újabb 7 színház, ill. produkciós iroda csatlakozott a Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekthez, melyet a Miskolci Nemzeti Színház még az előző évad elején indított el, azzal a határozott céllal, hogy minél több színház számára alapvetés lehessen a környezettudatos gondolkodás a közeljövőben.
MTI Hírfelhasználó