Nizzai lefejezés - Joe Biden is elítélte a merényletet
2020. október 30. 08:26

Joe Biden, az Egyesült Államok demokrata párti elnökjelöltje is elítélte a nizzai merényletet helyi idő szerint csütörtökön közzé tett Twitter-üzenetében. Korábban Donald Trump amerikai elnök minősítette elfogadhatatlannak a támadást.

A politikus a Twitteren úgy fogalmazott: "szörnyű merénylet" volt. Egyúttal azt ígérte, hogy elnökké választása esetén együttműködik majd az Egyesült Államok szövetségeseivel.

"Jill és én imádkozunk a franciákért a nizzai szörnyű merénylet után, amely ártatlanokat vett célba (...) Egy Biden-Harris kormányzat együttműködik majd szövetségeseinkkel és partnereinkkel a szélsőséges erőszak megakadályozásában, történjék is az bármilyen formában is" - írta a mikroblogban a demokrata párti elnökjelölt, az Obama-kormányzat volt alelnöke.

Donald Trump amerikai elnök már korábban elítélte, és elfogadhatatlannak minősítette a nizzai merényletet, amelyet terrorista támadásnak nevezett. Az elnök együttérzését is kifejezte Franciaországnak. Hangsúlyozta: "a radikális iszlamisták e terrorista támadásainak azonnal véget kell vetni". Majd hozzáfűzte, hogy ezt egyetlen ország sem tűrheti tovább.  

MTI
Címkék: