Tokió 2020 - Nyolc hónapos szünet után folytatódik az önkéntesek képzése
2020. október 30. 11:37

Közel nyolc hónap után felújították a 2021 nyarára halasztott tokiói olimpián közreműködő önkéntesek képzését, amely a koronavírus-világjárvány miatt online térben zajlik.

Postponed Tokyo 2020 Olympics won't get new logo | Creative Bloq

A Japan Times beszámolója szerint a szervezőbizottság október 21-én indította újra online üléseit, hozzáférést biztosítva a médiának is, hogy nyomon követhesse a munkát.
   
Az önkéntesek képzése 2019 októberében kezdődött, miután a több mint 200 ezer jelentkezőből nyolcvanezret kiválasztottak. A felkészítés aztán február végére elakadt, mivel a vírus Japánban és különösen Tokióban egyre inkább elterjedt.
   
Az októberi újrakezdést követően az önkéntesek 2021 tavaszán fogják megtudni, hogy konkrétan kinek mi lesz a feladata, várhatóan májusban kapják meg az egyenruhájukat, s nem sokkal a játékok megnyitása előtt zárul a felkészítésük a konkrét olimpiai helyszíneken, ahol a munkájukra számítanak.

A pandémia miatt a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.    

MTI
Címkék:
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
  • Hazánk első a kultúra támogatásában a kontinensen
    Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.
MTI Hírfelhasználó