Felhős, csapadékos idő, délután felszakadozó felhőzet
2020. október 30. 16:08

Várható időjárás az ország területén szombat estig: Péntek délután nyugat felől mindenütt megvastagszik, megnövekszik a felhőzet, és estig főként a Dunántúl északi és keleti részein, valamint a Duna-Tisza közén lehet helyenként gyenge eső. Éjszaka már inkább az ország északkeleti felén kell kisebb mennyiségű csapadékra számítani. Szombaton a keleti megyékben gyorsan és jelentősen csökken a felhőzet, ott délután már derült vagy gyengén felhős lesz az ég.

A Dunántúlon azonban délutánig erősen felhős időre lehet számítani, dél körülre viszont ott is megszűnik a csapadék. Nyugaton csak a délután második felében szakadozhat a felhőzet. Az északnyugati, északi szelet - a délnyugati megyék kivételével - szombat hajnaltól délutánig erős széllökések kísérik, majd gyorsan mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, több helyen ez még késő este beáll, majd reggelre enyhül az idő.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 12 és 17 fok között valószínű, de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet.
 

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó