Ötven török bűnöző randalírozott egy bécsi templomban
2020. október 30. 19:59

Szétverték a berendezést, majd elmenekültek. Az eset nem kapott túl nagy médiafigylemet.

Török fiatalok támadtak meg egy bécsi templomot

A bűncselekmény helyszíne - Kronen Zeitung/Andi Schiel

Támadás történt csütörtök este a Bécs 10. kerületében (Favoriten) található Antonskirche ellen. Közel ötven török bűnöző hatolt be a templomba, randalírozni kezdtek, majd felrúgtak több imapadot és a gyóntatószéket is. A randalírozók a Kurier és a Kronen Zeitung információi szerint azt is kiabálták, hogy Allah akbar. A támadásról videófelvétel is készült, amin a rendőrség megállapítása szerint „délies kinézetű fiatalok” láthatók.

Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a tettesek elmenekültek. Az eset kivizsgálását végző Alkotmányvédelmi Hivatal szerint olyan török "fiatalokról" van szó, akik néhány órával korábban már a Reumann téren verekedve és petárdákat dobálva randalíroztak. A rendőrségnek eddig a csoport tíz tagját sikerült azonosítania. Ez a fanatikus iszlamista "fiatalokból" álló csoport már hónapok óta szítja a feszültséget a Favoritenben.

(Kronen Zeitung, Kurier)

mandiner; gondola
Címkék:
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Hétfőn kezdte meg az 5262. napját Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor. A történelmi eseményhez Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a Facebookon.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
  • Már 17 hazai színház kötelezte el magát az fenntartható jövő mellett!
    Újabb 7 színház, ill. produkciós iroda csatlakozott a Jövő Nézőiért – Zöld Színházi Projekthez, melyet a Miskolci Nemzeti Színház még az előző évad elején indított el, azzal a határozott céllal, hogy minél több színház számára alapvetés lehessen a környezettudatos gondolkodás a közeljövőben.
MTI Hírfelhasználó