Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar
2020. október 31. 12:38

Jubileumi évadra készül a Szent Efrém Férfikar, az Orientale lumen - Kelet Világossága című sorozatukban 2021-ben négy alkalommal várják a közönséget.

Januárban Kertesi Ingrid szoprán, húsvétkor Nikodimosz Kabarnosz archimandrita, pünkösdkor a moszkvai Doros Énekegyüttes, 2021 szeptemberében Adrian Sirbu romániai énekes lép fel a férfikarral.

A sorozat 2021 januárjában Kertesi Ingriddel indul útjára, aki a nyitóhangversenyen erre az alkalomra készített feldolgozásokat és átiratokat ad elő. Nikodimosz Kabarnosz archimandrita első alkalommal látogat Magyarországra, a görög szerzetes a bizánci zene egyik legismertebb nagykövete a világban.

Különleges pünkösdi koncerttel készül a Vaszilij Blazsennij-székesegyházban rendszeres szolgálatot ellátó Doros Énekegyüttes, amely 2019-ben volt az Orientale lumen sorozat vendége. A jubileumi sorozat 2021 szeptemberében Adrian Sirbuval zárul, aki szólistaként most először lép fel Magyarországon - közölte az együttes az MTI-vel.

A Bubnó Tamás által alapított nyolctagú együttes Orientale lumen című saját sorozata tíz éve indult útjára. A sorozatban a keleti rítusú keresztény egyházzene legszebb kompozíciói hallhatók nemzetközileg is ismert szólisták és együttesek tolmácsolásában.

MTI
Címkék:
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
  • Hazánk első a kultúra támogatásában a kontinensen
    Az európai országok közül GDP-arányosan Magyarország támogatja a kultúrát a legnagyobb mértékben - hangsúlyozta éves meghallgatásán az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés kulturális bizottságának keddi ülésén.
MTI Hírfelhasználó