Karácsony nem tudja, hogy melyik fővárosi idősotthonban van jelen a vírus
2020. november 4. 15:59

Tesztelni, tesztelni és tesztelni – a koronavírus-járvány kitörése óta ezt hangoztatja Karácsony Gergely főpolgármester. Budapest első embere az ATV-ben kijelentette: fővárosi hatáskörben is tesztelnek, példaként említett egy olyan idősotthont, ahol felütötte fejét a vírus. A műsorvezető rákérdezett, hogy melyikben? Karácsony rávágta: most fejből nem tudom.

Nem tudott a Fővárosi Közgyűlés határozatképes lenni, ezt a problémát most megoldja a miniszterelnök által bevezetett rendkívüli jogrend – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A beszélgetés témája Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány döntése alapján meghozott járványügyi szigorítások voltak, mindemellett Karácsony kitért a városháza teszteléssel kapcsolatos intézkedéseire is.

– Nekünk nem lenne dolgunk tesztelni a saját munkatársainkat – jelentette ki Karácsony, aki szerint mindez állami feladat, de ennek ellenére a főváros is saját hatáskörben teszteket végeztet. A főpolgármester szerint a drámai fertőzésszámok oka a tesztkapacitás hiánya, majd egy fővárosi fenntartású idősotthonnal példálózott.

– Egy példát hadd mondjak, egy mai példa. A mi szűrésünk alapján kiderült, hogy egy fővárosi idősotthonban jelen van a járvány – jelentette be Karácsony, akit a műsorvezető félbeszakított azzal a jogos kérdéssel, hogy: – Melyikben?

– Most fejből nem tudom! Viszonylag kevés helyen van ott, próbálunk védekezni! – reagált a főpolgármester, aki egyúttal a felelősséget is egyből megpróbálta áthárítani, ezúttal a mentőszolgálatra.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A magyaroknak kultusza van Lengyelországban
    Az évszázadok során sokszor bebizonyítottuk egymásnak, hogy barátok vagyunk, és ha kell, kiállunk egymás mellett. Egy lengyel számára valahogy természetes, hogy a magyar csak jó ember lehet.
  • Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait
    "Csúnyán belerúgott" a főváros vezetése az egyébként is "földön fekvő" vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó