Óriásit hazudott az Index Müller Cecíliáról
2020. november 23. 21:24

Míg korábban az Index a veszélyhelyzettel kapcsolatban állított valótlanságot, most Müller Cecília országos tiszti főorvost próbálja lejáratni. Az internetes portál a Hírklikkre hivatkozva ugyanis azt írta, hogy „bár tisztsége betöltéséhez nincs szüksége rá, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján szereplő adatlap szerint Müller Cecília országos tiszti főorvos nem rendelkezik praxisengedéllyel és működési nyilvántartással”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint az Index szerkesztősége az érintettek megkérdezése előtt ferdített és csúsztatott.

Az internetes portál félinformációkat jelentetett meg, azt sugallva, hogy megkérdőjelezhető az országos tiszti főorvos szakmai hozzáértése.

– A hivatkozott cikk eleve ferdít, mert praxisengedélyük a háziorvosoknak van. Amiről a cikkben szó van, az a működési nyilvántartás, amit ötévente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet. Akik közfeladatot látnak el (például a tiszti főorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok), azoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik – magyarázza a közlemény.

Hangsúlyozzák: elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát.

MNO -MTI-OS
Címkék:
  • Nem értem, hogyan lehet ezt sikertörténetként eladni
    „Amikor 2010-ben átvettük a város vezetését, akkor a Lánchíd felújításánál is súlyosabb hagyatékkal, problémákkal kellett megküzdenünk” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Tarlós István korábbi főpolgármester, aki azt is elmondta: ők kezdték el a történelmi műemlék rekonstrukciójának előkészítését; s már az előző ajánlatot is drágának érezte, nemcsak a mostanit, ami annál is drágább ötmilliárd forinttal.
  • Az unióban hiány van a vakcinából, a baloldal mégis a kormányt hibáztatja
    EU-csúcs lesz csütörtökön Brüsszelben. A videókonferencián a tagállamok vezetői vesznek részt, és a téma természetesen a járványhelyzet lesz. Már Angela Merkel is az orosz vakcinákról tárgyal Putyinnal.
  • Konzervatív politika itt és most
    Mivel a progresszív liberálisok támadása radikális, mi is radikálisok vagyunk válaszainkban.
MTI Hírfelhasználó