Újabb fiatal szakemberek költöztek be a csíkszeredai orvoslakásokba
2020. november 24. 16:37

Jövő év márciusára készül el a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában az ötödik olyan épület, amelyben a fiatal orvosok számára alakítottak ki szolgálati lakásokat. Minden épületben négy lakás van, három lakrészbe nemrég költöztek be családjaikkal fiatal szakemberek.

Újabb fiatal szakemberek költöztek be a csíkszeredai orvoslakásokba

Az ötödik épület készül, amelyben fiatal orvosoknak adnak lakást - Kép: Pinti Attila

Konrád Judit, a kórház menedzsere hétfőn sajtótájékoztatón elmondta, a rezidens orvosokkal való találkozókon a kórház felszereltsége és szakembergárdája mellett a lakhatási támogatás az egyik leggyakoribb kérdés – ismertette a kórház sajtószóosztálya. Nagyon fontos az, hogy a pályakezdő fiatal orvosoknak lakást tudjunk biztosítani. Ez anyagi támogatást, kezdeti biztonságot is jelent a fiatal családoknak, hisz legtöbb esetben családostól érkeznek hozzánk – mondta a menedzser.

Nagy segítséget jelent 2011-ben kezdte el a megyei önkormányzat az első lakás építését. Jelenleg az ötödik, a földszinten és az emeleten szintén két-két lakást magába foglaló épület építése van folyamatban, ennek értéke 1,07 millió lej, és márciusra fog elkészülni. Az elmúlt hetekben Dabóczi Mátyás neurológus szakorvos, Korodi Szilamér kardiológus szakorvos és Ráduly Dénes aneszteziológus szakorvos, illetve családjaik költöztek kórház melletti szolgálati lakásokba.

Korodi Szilamér megköszönte a lehetőséget, mint mondta, nagy segítség ez a kezdő szakorvosoknak, és amikor Csíkszeredát választotta, akkor az egyik döntési kritérium a szolgálati lakás lehetősége volt. 

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Felpörgött a baloldali álhírgyár
    z ellenzék az oltásellenességből akar politikai hasznot húzni, emiatt indított petíciót például a kínai készítmények ellen – közölte a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért
    – Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. Ennek érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.
  • Egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért
    „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.
MTI Hírfelhasználó