Varga Judit a spanyol Európa-ügyi államtitkárral tárgyalt
2020. november 24. 18:18

Az Európai Unió hétéves keretköltségvetéséről is tárgyalt Varga Judit kedden az Igazságügyi Minisztériumban Juan González-Barba Pera spanyol Európa-ügyi államtitkárral.

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán azt írta: az unió többéves pénzügyi keretéről, a helyreállítási alapról, az Európai Unió jövőjéről, valamint az EU-ra nehezedő migrációs nyomásról egyeztettek.
   
Varga Judit szerint elengedhetetlen elindítani az Európai Unió jövőjéről szóló konferenciasorozatot. "A magyar álláspont az, hogy a jövőben a nemzeti parlamenteknek kellő szerepet kell kapniuk, a szuverenitás elvét tiszteletben kell tartani, és absztrakt ideológiai viták helyett konkrét megoldások kidolgozását kell előtérbe helyezni, amelyek segítik az emberek életét" - fogalmazott a tárcavezető.
   
Ezért fontos, hogy a pénzügyi forrásokhoz mielőbb hozzáférjenek azok a tagállamok, amelyeknek "igazán nagy szükségük" van rá - tette hozzá.
 

MTI
Címkék:
  • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
    Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Életellenes fordulatot hoz Joe Biden elnöksége
    Biden már a választási kampány alatt is hangsúlyozta, hogy korlátlan számú, igényalapú abortuszra vonatkozó jogokat fog a szövetségi törvényben rögzíteni és azt az amerikai adófizetők pénzével finanszírozni, ezzel mintegy ellehetetlenítve azokat a tagállamokat, amelyek életpárti rendelkezéseket akarnának hozni.
  • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
    Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó