Népirtás: Legalább hatszáz civilt gyilkolhattak meg tigréi fegyveresek
2020. november 24. 18:57

Legalább hatszáz civilt gyilkoltak meg tigréi fegyveresek a biztonsági erők közreműködésével Mai Kadra városban november 9-én – közölte kedden az Etiópiai Emberi Jogi Bizottság.

Az állami hátterű szervezet jelentése szerint az észak-etiópiai Tigré tartományban elkövetett, feltehetőleg etnikai indíttatású mészárlás során amhara civilek százait késelték és fojtották meg, verték agyon.

A Reuters hírügynökség egyelőre nem tudta más forrásból megerősíttetni az erről szóló híreket, ugyanis a tartományban nem működnek a telefon- és internethálózatok. A tigréi lázadók vezetői korábban tagadták a felelősségüket a vérengzésben.

MTI
Címkék:
  • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
    Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Életellenes fordulatot hoz Joe Biden elnöksége
    Biden már a választási kampány alatt is hangsúlyozta, hogy korlátlan számú, igényalapú abortuszra vonatkozó jogokat fog a szövetségi törvényben rögzíteni és azt az amerikai adófizetők pénzével finanszírozni, ezzel mintegy ellehetetlenítve azokat a tagállamokat, amelyek életpárti rendelkezéseket akarnának hozni.
  • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
    Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó