Ferenc pápát is megrázta az „isteni” Diego Maradona halálhíre
2020. november 26. 10:01

A pápa imába foglalta a nevét, Argentínában háromnapos nemzeti gyásznapot hirdettek – az egész világot megrázta az „isteni”Diego Maradona szerdai halálhíre.

Szerdán hatvanéves korában elhunyt Diego Armando Maradona, világbajnok argentin labdarúgó, akit sokan félistenként tiszteltek.

Azt, hogy több volt, mint futballista mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy még Ferenc pápa is imába foglalta a honfitársának nevét és megemlékezett találkozásaikról.

A Vatikán közölte, hogy az egyházfő az elmúlt napokban is imádkozott Maradonáért, amikor meghallotta, hogy a korábbi labdarúgónak egészségi problémái vannak. Ferenc pápa – aki nagy futballbarát hírében áll – többek között 2014-ben találkozott a futballcsillaggal egy privát audiencia keretében. Legutóbb 2016-ban beszéltek egymással telefonon.

Maradona és Ferenc Pápa, Fotó: MTI/EPA/L'Osservatore Romano

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

Elvittél minket a világ legmagasabb pontjára, és rendkívül boldoggá tettél minket. Te voltál a legnagyobb közülünk. Köszönet, hogy velünk voltál, Diego. Hiányozni fogsz egész életünkben – írta a politikus. Farhan Haq, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) a szóvivője azt mondta, nemrég beszélt Maradonával.

Sokak véleményét tolmácsolom, amikor úgy érzem, néha mintha megérintette volna Diegót isten keze – utalt Maradona elhíresült góljára.

Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok legendája rövid közleményében ezt írta: Természetesen egy nap majd együtt rúgjuk a labdát ott fenn az égben.

Maradona és Pelé (Fotó: MTI/EPA/Canal Trece)

Cristiano Ronaldo, a portugálok futballsztárja közölte, ő egy baráttól, a világ pedig egy zsenitől búcsúzik.

Korunk egyik legjobbja volt, egy utánozhatatlan varázsló. Túl korán elment, de határtalan örökséget hagyott maga után és olyan űrt, amelyet lehetetlen betölteni. Nyugodj békében, sosem felejtünk el.

Kép

Lionel Messi úgy vélekedett, ez egy szomorú nap hazája, Argentína és a futball számára.

Elhagyott bennünket, de nem ment el, mert Diego örök. Emlékszem a csodaszép vele töltött pillanatokra, és részvétemet küldöm családjának és barátainak –  írta közösségi oldalán a Barcelona argentin ásza.

Messi és Maradona (MTI/EPA/Helmut Fohringer)


 
 
hirado.hu
Címkék:
  • Mintegy 700 millió forintból 51 templom újul meg
    A hívek közösségét fogja szolgálni. A nógrádszakáli katolikus templom felújítását első ütemben 30 millió forintos támogatással, a második ütemben újabb 80 millió forinttal segíti a kormány.
  • A Janssennel már 6 féle oltás van Magyarországon
    Megérkezett a Janssen-oltóanyag Magyarországra kedden, az első szállítmány összesen 28.800 embernek elegendő vakcinát tartalmaz - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hungaropharma kőbányai telephelyén.
  • Értékvédelem a délvidéki szellemi végvárban
    Van olyan is, aki, még ha magában föl is lázad a keresztény értékek sorozatos támadása ellen, de gyávaságból hangosan már nem meri kimondani véleményét, mert a kereszténygyalázás – és ez alatt nem csak a hitet, hanem az ebből kinövő életlátást és életmódot is értem – manapság divatos.
MTI Hírfelhasználó