Ferenc pápát is megrázta az „isteni” Diego Maradona halálhíre
2020. november 26. 10:01

A pápa imába foglalta a nevét, Argentínában háromnapos nemzeti gyásznapot hirdettek – az egész világot megrázta az „isteni”Diego Maradona szerdai halálhíre.

Szerdán hatvanéves korában elhunyt Diego Armando Maradona, világbajnok argentin labdarúgó, akit sokan félistenként tiszteltek.

Azt, hogy több volt, mint futballista mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy még Ferenc pápa is imába foglalta a honfitársának nevét és megemlékezett találkozásaikról.

A Vatikán közölte, hogy az egyházfő az elmúlt napokban is imádkozott Maradonáért, amikor meghallotta, hogy a korábbi labdarúgónak egészségi problémái vannak. Ferenc pápa – aki nagy futballbarát hírében áll – többek között 2014-ben találkozott a futballcsillaggal egy privát audiencia keretében. Legutóbb 2016-ban beszéltek egymással telefonon.

Maradona és Ferenc Pápa, Fotó: MTI/EPA/L'Osservatore Romano

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

Elvittél minket a világ legmagasabb pontjára, és rendkívül boldoggá tettél minket. Te voltál a legnagyobb közülünk. Köszönet, hogy velünk voltál, Diego. Hiányozni fogsz egész életünkben – írta a politikus. Farhan Haq, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) a szóvivője azt mondta, nemrég beszélt Maradonával.

Sokak véleményét tolmácsolom, amikor úgy érzem, néha mintha megérintette volna Diegót isten keze – utalt Maradona elhíresült góljára.

Pelé, a brazilok háromszoros világbajnok legendája rövid közleményében ezt írta: Természetesen egy nap majd együtt rúgjuk a labdát ott fenn az égben.

Maradona és Pelé (Fotó: MTI/EPA/Canal Trece)

Cristiano Ronaldo, a portugálok futballsztárja közölte, ő egy baráttól, a világ pedig egy zsenitől búcsúzik.

Korunk egyik legjobbja volt, egy utánozhatatlan varázsló. Túl korán elment, de határtalan örökséget hagyott maga után és olyan űrt, amelyet lehetetlen betölteni. Nyugodj békében, sosem felejtünk el.

Kép

Lionel Messi úgy vélekedett, ez egy szomorú nap hazája, Argentína és a futball számára.

Elhagyott bennünket, de nem ment el, mert Diego örök. Emlékszem a csodaszép vele töltött pillanatokra, és részvétemet küldöm családjának és barátainak –  írta közösségi oldalán a Barcelona argentin ásza.

Messi és Maradona (MTI/EPA/Helmut Fohringer)


 
 
hirado.hu
Címkék:
  • Felpörgött a baloldali álhírgyár
    z ellenzék az oltásellenességből akar politikai hasznot húzni, emiatt indított petíciót például a kínai készítmények ellen – közölte a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért
    – Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. Ennek érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.
  • Egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért
    „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.
MTI Hírfelhasználó