Wintermantel: egyre zavarosabb a BKV buszbérlésének ügye
2020. november 26. 15:04

Továbbra sem lehet tisztán látni a BKV buszbérlésének ügyében, sőt a helyzet egyre zavarosabb - mondta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja egy videóban, amelyet pártja csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Wintermantel Zsolt a videóban emlékeztetett, azt kérdezte a fővárostól, igaz-e, hogy egy olyan cég nyerte a buszok bérlésére kiírt tendert, amely "korábban nem is létezett".

Hozzátette, mivel erre nem érkezett válasz, most újabb kérdést fogalmaz meg. Azt mondta, sajtóértesülések szerint ez a cég, ez a "kamucég" nemcsak, hogy nem létezett korábban, de egyenesen offshore-háttérrel jegyezték be. Kérdezi tehát a városvezetést - tette hozzá -, igaz-e, hogy egy offshore-hátterű cég nyerte a pályázatot, "miközben a hazai törvények határozottan küzdenek a hasonló gyakorlatokkal szemben".

Várja Karácsony Gergely főpolgármester válaszát - mondta a videóban Wintermantel Zsolt.

MTI
Címkék:
  • Orbán Viktor egész Európára hatással van
    Szeretném elmagyarázni a francia és a nyugati olvasóközönségnek, hogy miért is gyakorol ekkora befolyást az európai politikai életre Magyarország. Fontos, hogy lássák a tendenciákat és a különbségeket – vallja a francia értelmiségi, aki könyvet írt a magyar kormányfőről.
  • Tisztifőorvos: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma
    Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó