Wintermantel: egyre zavarosabb a BKV buszbérlésének ügye
2020. november 26. 15:04

Továbbra sem lehet tisztán látni a BKV buszbérlésének ügyében, sőt a helyzet egyre zavarosabb - mondta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja egy videóban, amelyet pártja csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Wintermantel Zsolt a videóban emlékeztetett, azt kérdezte a fővárostól, igaz-e, hogy egy olyan cég nyerte a buszok bérlésére kiírt tendert, amely "korábban nem is létezett".

Hozzátette, mivel erre nem érkezett válasz, most újabb kérdést fogalmaz meg. Azt mondta, sajtóértesülések szerint ez a cég, ez a "kamucég" nemcsak, hogy nem létezett korábban, de egyenesen offshore-háttérrel jegyezték be. Kérdezi tehát a városvezetést - tette hozzá -, igaz-e, hogy egy offshore-hátterű cég nyerte a pályázatot, "miközben a hazai törvények határozottan küzdenek a hasonló gyakorlatokkal szemben".

Várja Karácsony Gergely főpolgármester válaszát - mondta a videóban Wintermantel Zsolt.

MTI
Címkék:
  • Ma van a magyar kultúra napja
    A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
  • SZFE - Bemutatták az egyetem új, naphegyi campusát
    A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor kancellár az SZFE új, naphegyi campusának csütörtöki sajtóbejárásán.
  • Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltás
    Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó