Brüsszeli pénzekkel támogatják Gyurcsány nejét
2020. november 26. 21:57

Az európai szocialisták támogatják Dobrev Klára és más DK-s EP-képviselők internetes kampányát – derül ki a Facebookon egyébként nyilvánosan elérhető adatokból. Az Origo számításai szerint Gyurcsány Ferenc felesége több millió forintos támogatást kapott az európai baloldaltól a magyar kormányt bíráló hirdetésekre. Gulyás Gergely azt mondta a Kormányinfón, hogy ez megint azt igazolja, hogy minden nemzetközi támadás szereplői a magyar ellenzéki pártok – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy hete kering az interneten Dobrev Klára új kampányvideója. Gyurcsány Ferenc felesége múlt hét pénteken saját közösségi oldalára töltötte fel a kisfilmet.

A videóval akkor még csak a politikus követői találkozhattak. Néhány napja azonban Dobrev Klára már a legnagyobb videómegosztón is felbukkant – kéretlenül.

A DK EP-képviselője ugyanis fizetett hirdetésként terjeszti a reklámot, amit így azoknak is végig kell nézniük, akik gyanútlanul más tartalmakat böngésznek. A magyar kormányt bíráló videón látható logóból az is kiderül, hogy a kampányfilm az unió szocialista frakciójának támogatásával készült.

Milliókkal fizették Brüsszelből Gyurcsányné kampányát – írta a videóról most az Origo.

A portál arra hívja fel a figyelmet, hogy a Facebook nyilvános, csak az elmúlt hét nap költéseire vonatkozó adatai alapján Dobrev Klára mintegy hárommillió forintot kapott közösségi médiás hirdetésekre a brüsszeli szocialistáktól. És nem csak ő: a lap szerint ugyanilyen támogatáshoz jutott Gyurcsány Ferenc kollégái közül Rónai Sándor, Molnár Csaba és Ara-Kovács Attila is.

Vagyis ugyanazok a politikusok, akik a német liberális Die Zeit hasábjain más balliberális képviselőkkel közösen jegyzett írásban ostorozzák a kormányt. A baloldali EP-képviselők ebben lényegében Hitlerrel és Sztálinnal emlegetik együtt a magyar miniszterelnököt.

Azt ugyanakkor elfelejtik megemlíteni, hogy éppen Dobrev Klára az, aki időről időre egy olyan budai villából jár az Európai Parlamentbe, amit zsidóktól koboztak el.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az a körülmény, hogy Dobrev úgy támadja a magyar kormányt, hogy a hirdetést nem a DK, hanem az európai pártcsalád fizeti, az jól igazolja azt, amit mi mindig is mondtunk.

A Miniszterelnökséget vezető miniszer a kormányinfón hangsúlyozta: a hazai baloldal évek óta asszisztál a Magyarországot érő nemzetközi támadásokhoz:

Nincs olyan nemzetközi támadás, amelynek a magyar ellenzéki pártok ne válnának azonnal és örömmel részeseivé,ma hogyha bárki megtámadja Magyarországot külföldről, az szövetségest talál bármelyik magyar ellenzéki pártban. Ezt mi szomorúnak és károsnak tartjuk.”

Kerestük a brüsszeli szocialistákat, hogy megkérdezzük, összesen mekkora összeggel támogatják Gyurcsány Ferenc pártját, és hogy más országokban is finanszíroznak-e a Dobrev Kláráéhoz hasonló kampányokat. Írtunk az európai szocialisták és demokraták frakciójába tartozó másik magyar pártnak, az MSZP-nek is, mert kíváncsiak voltunk, ők kaptak-e ugyanilyen kampánypénzt saját uniós pártcsaládjuktól, vagy a támogatás ezúttal csak Gyurcsány Ferencnek és pártjának járt.

Az üggyel kapcsolatban az Origo megjegyzi: a Gyurcsány család brüsszeli pénzből ismét jelentkezett a hatalomért. Mint írják: nehéz nem észrevenni, hogy nemcsak a virtuális térben kezdtek kampányba.

A Gyurcsány-párti aktivisták például pár napja a DK-jelöltjeit népszerűsítő kiadványokat dobtak a postaládákba. Alig néhány órával azután, hogy a baloldali pártok hivatalosan is megegyeztek a közös indulásról.

hirado.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó