Ijesztő párhuzam a bécsi és a nizzai támadások között
2020. november 27. 08:49

 

Egy bécsi katolikus templomba is be akartak törni a radikális iszlamisták, hogy az utcai vérengzés után a nizzaihoz hasonló vérfürdőt rendezzenek a hívők között – derítette ki az osztrák rendőrség. A november 2-i bécsi terrortámadás ügyében indult nyomozás eddigi eredményeiről Karl Nehammer osztrák belügyminiszter sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön.

Mintegy 50 mobiltelefont foglaltak le a tíz gyanúsítottól a hatóságok a november elején történt, négy halálos áldozatot követelő bécsi iszlamista terrortámadás kapcsán. Az Iszlám Állammal kapcsolatban álló gyanúsítottaktól lefoglalt telefonok adatainak értékelése folyamatban van, de ez akár két hónapig is eltarthat – jelentette be Karl Nehammer belügyminiszter csütörtökön, Bécsben.

Ilyen sok mobiltelefont akkor szoktak lefoglalni a hatóságok, ha valamilyen államellenes összeesküvés gyanúja vetődik fel. Ez arra is utal, hogy a gyanúsítottak nem csak „teáztak”, ahogy azt a kihallgatásokon állították – mutatott rá a Kurier című lap online kiadása.

A belügyminiszer arról is beszámolt, hogy a november 2-i bécsi terrortámadás elkövetői katolikus templomok ellen is támadásokat terveztek.

Az iszlamisták megpróbáltak bejutni a Bécs belvárosában található Ruprechtskirchébe, vélhetően azért, hogy – az október végi nizzai támadáshoz hasonlóan – vérfürdőt rendezzenek, de a zárt ajtók megakadályozták őket ebben.

Karl Nehammer elmondta, hogy az ausztriai templomokat immár fokozottan őrzi a rendőrség Cobra különleges egysége, részben fegyveres katonákkal, részben civil ruhás rendőrökkel.

Az osztrák rendőrség és az alkotmányvédelem nyomozói tíz gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba a támadással kapcsolatban, közülük nyolcan kifogásolták a fogva tartásukat az ügyet első fokon tárgyaló bíróságnál – számolt be a Kronen Zeitung online kiadása.

hirado.hu
Címkék:
  • Felpörgött a baloldali álhírgyár
    z ellenzék az oltásellenességből akar politikai hasznot húzni, emiatt indított petíciót például a kínai készítmények ellen – közölte a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért
    – Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. Ennek érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.
  • Egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért
    „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.
MTI Hírfelhasználó