Magyar állami kitüntetés két sepsiszentgyörgyi orvosnak
2020. november 27. 13:15

Átadták Sepsiszentgyörgyön dr. Antal Álmos szülész-nőgyógyász főorvosnak és dr. Para János háziorvos-főorvosnak az Áder János köztársasági elnök által adományozott állami kitüntetést csütörtök délután.

Magyar állami kitüntetés két sepsiszentgyörgyi orvosnak

A kitüntetéseket Tóth László csíkszeredai főkonzul adta át a sepsiszentgyörgyi városháza gyűléstermében, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett. A főkonzul a kitüntetés átadásakor kiemelte, minden közösség, minden nemzet elismeri a rendkívüli teljesítményeket, és valamilyen formában kifejezi az azok iránt érzett háláját, tiszteletét.

„Egész bizonyosan nem véletlen, a sors különös kegye, hogy az egész világot sújtó járvány tombolása közepette kerül sor az Önök elismerésére, amely az egész orvostársadalomnak is üzeni, hogy hálásak vagyunk és megbecsüljük rendkívüli erőfeszítéseiket, emberfeletti munkájukat” – idézi Tóth Lászlót Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának sajtóközleménye.

Antal Álmos

Dr. Antal Álmosnak „az erdélyi magyar közegészségügy érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő orvosi munkája”, kollégájának, dr. Para Jánosnak pedig a „több mint három évtizedes, elkötelezett háziorvosi szolgálata” elismeréseként Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta.

Para János

A két szakember az állami kitüntetések mellett Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy város önkormányzata részéről külön elismerő oklevelet vehetett át Tamás Sándor megyei önkormányzati elnöktől, valamint Antal Árpád polgármestertől.

Kép: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa

szekelyhon.ro
Címkék:
MTI Hírfelhasználó