Délvidék. Szövőtanfolyam indult Magyarkanizsán
2020. november 27. 23:13

A magyarkanizsai székhelyű Felnőttképzők Regionális Hálózata idén sikeresen pályázott egy alapszintű szövőtanfolyam megszervezésére.

A felhívásra nagy érdeklődés mutatkozott, de a projekt keretében csak 11 felnőtt hallgató kezdhette el a műhelymunkát. A 60 órás képzés október végén indult és 60 iskolai órát foglal magában. A hallgatók számára a tanfolyamon való részvétel ingyenes.

A helybeli Nagy Elvira előadó-oktató vezetésével a vállalkozó kedvű, a kézművesség iránt érdeklődő hallgatók megismerkednek a szövés alapjaival, a szövő alkalmatosságok részeivel, fajtáival, az anyagismerettel és a különböző népi motívumokkal.

A terv keretében az egyesület egy asztali szövőszékkel, két nagyobb és egy kisebb szövőkerettel is gazdagodott, amiknek a további tanfolyamok szervezésénél nagy hasznát veszik majd.

A program megvalósításában a FERHA partnere a Tisza Néptáncegyesület volt, a képzés támogatója pedig a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság.  

vajma.info
Címkék: