Az idei adventben a körülmények is rákényszerítenek az elcsendesedésre
2020. november 29. 11:40

Az idei adventben a körülmények, a koronavírus-járvány és a korlátozások is rákényszerítenek az elcsendesedésre - mondta Fehér Zoltán, a Szent István-bazilika káplánja az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Fehér Zoltán arról beszélt: "ez a karácsony más karaktert ölt, nincsenek nagy családi összejövetelek, találkozások", így nagyobb, különleges hangsúlyt kap az "önmagunkba nézés", a "lelki forrásokból táplálkozás".

Adventben, a Jézussal való találkozásra készülve "hitben, reményben, szeretetben akarunk növekedni", és idén ebből a háromból a remény a legmeghatározóbb - mondta.

Kitért arra: advent időszaka egyrészt "látható készület" karácsony, Jézus Krisztus megtestesülésének ünnepére, elcsendesedve, böjttel, imádsággal. Másrészt várakozás Jézus második eljövetelére. "Jézus most is érkezőben van, és az a kérdés, hogy engem hogyan fog érinteni az  eljövetele". Mindenkinek van tehát egy személyes adventje - mondta.

Hozzátette: Jézus mindig arra tanított, hogy második eljövetelekor "ne rémüldözzünk a minket körülvevő világ szörnyűségeitől, hanem legyenek ezek jelzések, hogy nézzünk önmagunkba".

MTI - M1
Címkék:
  • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
    Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Életellenes fordulatot hoz Joe Biden elnöksége
    Biden már a választási kampány alatt is hangsúlyozta, hogy korlátlan számú, igényalapú abortuszra vonatkozó jogokat fog a szövetségi törvényben rögzíteni és azt az amerikai adófizetők pénzével finanszírozni, ezzel mintegy ellehetetlenítve azokat a tagállamokat, amelyek életpárti rendelkezéseket akarnának hozni.
  • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
    Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó