Jajgat az LMP: a Balatonnál betonba öntik természeti értékeinket
2020. november 29. 12:25

Az elmúlt tíz évben a nemzeti együttműködés rendszere teljesen "rátenyerelt" a Balatonra - jelentette ki az LMP társelnöke a párt Somogy megyei vezetőjével vasárnap Siófokon tartott online sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: a Balaton-partot beépítik, "betonba öntik" természeti értékeinket, ami szembemegy a fenntartható Magyarország jövőjével, és igazságtalan is.

Az ellenzéki politikus szerint az lenne a feladat, hogy a jövő generációi számára is megőrizzük a Balaton természeti kincseit, ehelyett azzal, hogy magánkézbe adnak egyre több partszakaszt, elvágják az emberektől a Balatont. A legnagyobb szociális-gazdasági válsághelyzet közepén is luxusszállodákat és -apartmanokat építenek a tó környékén - fogalmazott.

Kanász-Nagy Máté szerint most már csak az juthat hozzá a Balatonhoz, akinek pénze van, az LMP azonban úgy véli, "a Balaton mindenkié", és ennek így is kell maradnia.

Szabóné Szendefy Mária, az LMP Somogy megyei elnöke hangsúlyozta: az Országos Meteorológiai Szolgálat több évtizede működő siófoki állomásánál bármilyen beépítés, ami túl magas vagy túl közel van ahhoz, megzavarhatja az adatsort. Hozzátette: ezeknek az adatoknak nagy jelentősége van a viharjelzésben és a klímaváltozás elleni harcban is.

A párt helyi politikusa szerint egy ötszintes apartmanházat nem lenne szabad építeni egy mérőállomás közelébe és ennyire közel a Balatonhoz.

Kiemelte: az LMP a jelenleginél is szigorúbb szabályozást szeretne elérni a tópari építkezéseknél, az obszervatórium melletti apartmanháznál pedig megvizsgálnák, hogy az arra kiadott engedély mennyire volt jogszerű és "mennyire állja ki a törvényesség, alkotmányosság próbáját".

MTI
Címkék:
  • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
    Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Életellenes fordulatot hoz Joe Biden elnöksége
    Biden már a választási kampány alatt is hangsúlyozta, hogy korlátlan számú, igényalapú abortuszra vonatkozó jogokat fog a szövetségi törvényben rögzíteni és azt az amerikai adófizetők pénzével finanszírozni, ezzel mintegy ellehetetlenítve azokat a tagállamokat, amelyek életpárti rendelkezéseket akarnának hozni.
  • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
    Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó