Nagy Blanka kilépett a Momentumból
2020. november 29. 17:23

MTI/Fotó: Mónus Márton

Kilépett a Momentumból Nagy Blanka, értesült az Azonnali. A portál szerint ennek az az oka, hogy a Bács-Kiskun megyei ellenzéki aktivista nem lehetett a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson. A Momentum vasárnap tartja a küldöttgyűlését, ahol erről döntenek.

Nagy Blanka tavaly nyáron lépett be a pártba, akkor döntését ezzel indokolta: S hogy miért rájuk esett a választásom? Azért, mert bennük láttam egy olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet. Szimpatikusnak találtam, hogy egy olyan pártról van szó, amely most kezdi felépíteni a múltját, a jelenét s a jövőjét. Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzak együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai 21. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége.

Nagy Blanka 2018 végén, 18 évesen egy Bács-Kiskun megyei gimnazistaként lett ismert. Az azóta a Szegedi Tudományegyetemen tanuló lány egy tavalyelőtti decemberi tüntetésen előadott beszédében úgy fogalmazott: Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.

24.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó