Halállal fenyegették meg a kárpátaljai magyarságot
2020. november 29. 23:07

Halálosan megfenyegette a kárpátaljai magyarságot az ukrán Jobb Szektor szélsőséges nacionalista szervezet egyik aktivistája. A Youtube-ra két nappal ezelőtt feltöltött felvételen egy arcát eltakaró férfi látszik Beregszász táblájánál, a háttérben a Jobb Szektor zászlójával – írja a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál. A videót azóta a YouTube eltávolította, de a Kárpátalja.ma híroldalára felkerült egy fénykép, amelyet a felvételből vágtak ki.

– Ukrán földön éltek, mind tudjuk, hogy kik vagytok. Mi tudjuk, hol dolgoztok, hol éltek, hol vannak a gyermekeitek – hangzott el a videóban a szélsőjobboldali aktivistától, aki ultimátumot adott, hogy ha a magyarok nem mondanak le az autonómiához fűzött reményeikről, ők eljönnek a magyarok gyermekeiért. A férfi végül náci karlendítéssel zárta le a videót.

Ez nem az első eset, amelynek során megfenyegetik a kárpátaljai magyarságot, mint ahogy lapunk is beszámolt róla, korábban névtelen levél érkezett „Magyar kutyák” megszólítással több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez, köztük a magyar színháznak, a pedagógusszövetségnek és jótékonysági alapítványnak. Ebben felszólították a magyarokat, hogy „fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek történelmi családjukhoz”, mondván, a közösségükre „nincs szüksége Ukrajnának!”.

MNO - karpatalja.net
Címkék:
  • Már csaknem a felét beoltották a regisztrált 18-59 éveseknek
    A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Gulyás: a cél, hogy minél többen oltassák be magukat
    Az a cél, hogy minél többen oltassák be magukat, és ha sikerül a kieső Janssen-vakcinákat pótolni, május végére mindenkit beolthatnak, aki regisztrált - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
  • Előválasztás: megindult a könyöklés a baloldalon
    Az előválasztás közeledtével az eddigi helyezkedést felváltotta a könyöklés a baloldalon. Bár Jakab Péter megerősödését elismerik, belső felmérései alapján az MSZP-ben továbbra is egyértelműen Karácsony Gergelyt tartják a baloldal legesélyesebb miniszterelnök-jelöltjének.
MTI Hírfelhasználó