Halállal fenyegették meg a kárpátaljai magyarságot
2020. november 29. 23:07

Halálosan megfenyegette a kárpátaljai magyarságot az ukrán Jobb Szektor szélsőséges nacionalista szervezet egyik aktivistája. A Youtube-ra két nappal ezelőtt feltöltött felvételen egy arcát eltakaró férfi látszik Beregszász táblájánál, a háttérben a Jobb Szektor zászlójával – írja a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál. A videót azóta a YouTube eltávolította, de a Kárpátalja.ma híroldalára felkerült egy fénykép, amelyet a felvételből vágtak ki.

– Ukrán földön éltek, mind tudjuk, hogy kik vagytok. Mi tudjuk, hol dolgoztok, hol éltek, hol vannak a gyermekeitek – hangzott el a videóban a szélsőjobboldali aktivistától, aki ultimátumot adott, hogy ha a magyarok nem mondanak le az autonómiához fűzött reményeikről, ők eljönnek a magyarok gyermekeiért. A férfi végül náci karlendítéssel zárta le a videót.

Ez nem az első eset, amelynek során megfenyegetik a kárpátaljai magyarságot, mint ahogy lapunk is beszámolt róla, korábban névtelen levél érkezett „Magyar kutyák” megszólítással több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez, köztük a magyar színháznak, a pedagógusszövetségnek és jótékonysági alapítványnak. Ebben felszólították a magyarokat, hogy „fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek történelmi családjukhoz”, mondván, a közösségükre „nincs szüksége Ukrajnának!”.

MNO - karpatalja.net
Címkék:
  • Nem értem, hogyan lehet ezt sikertörténetként eladni
    „Amikor 2010-ben átvettük a város vezetését, akkor a Lánchíd felújításánál is súlyosabb hagyatékkal, problémákkal kellett megküzdenünk” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Tarlós István korábbi főpolgármester, aki azt is elmondta: ők kezdték el a történelmi műemlék rekonstrukciójának előkészítését; s már az előző ajánlatot is drágának érezte, nemcsak a mostanit, ami annál is drágább ötmilliárd forinttal.
  • Az unióban hiány van a vakcinából, a baloldal mégis a kormányt hibáztatja
    EU-csúcs lesz csütörtökön Brüsszelben. A videókonferencián a tagállamok vezetői vesznek részt, és a téma természetesen a járványhelyzet lesz. Már Angela Merkel is az orosz vakcinákról tárgyal Putyinnal.
  • Konzervatív politika itt és most
    Mivel a progresszív liberálisok támadása radikális, mi is radikálisok vagyunk válaszainkban.
MTI Hírfelhasználó