A vajdasági magyarok továbbra is számítanak Orbán Viktorra
2020. november 30. 13:46

Az Orbán-kormány mindvégig kiállt és kiáll a határon túli, így a vajdasági magyarok mellett is – hangsúlyozta Pásztor István. HIRDETÉS „Ahogy eddig is, úgy ezután is számítunk egymásra” – üzente Facebook oldalán Orbán Viktornak Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője abból az apropóból, hogy a magyar miniszterelnök a mai naptól a leghosszabb ideig hivatalban lévő magyar miniszterelnöknek számít.

Idén nyáron a vajdasági magyarok jelentősen tudták növelni képviseletüket helyi és köztárssági szinten is, ami azt jelenti, hogy a magyar kisebbség megkerülhetetlen erőnek számít a szerbiai politikában. A siker annak is köszönhető, hogy az Orbán-kormány mindvégig kiállt és kiáll a határon túli, így a vajdasági magyarok mellett is.

Facebook
Címkék:
  • Felpörgött a baloldali álhírgyár
    z ellenzék az oltásellenességből akar politikai hasznot húzni, emiatt indított petíciót például a kínai készítmények ellen – közölte a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért
    – Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. Ennek érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.
  • Egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért
    „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.
MTI Hírfelhasználó