A Barcelona szerint a Fradi bukaresti csapat
2020. november 30. 15:00

A Barcelona hivatalos Facebook-oldala szerint a katalán sztárcsapat Bukarestben lép pályára a Ferencváros elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Természetesen csak elírásról van szó, de a 103 millió követővel rendelkező oldal szerkesztői körültekintőbbek is lehetnének. HIRDETÉS Kedden 21.00-s kezdéssel (tv: M4 Sport) a budapesti Puskás Arénában fogadja a Ferencváros a Barcelonát a BL csoportkörében, ám a katalán klub Facebook-oldala bukaresti meccsről számolt be. A magyar és a román főváros nevének hangzása valóban hasonló, hibát pedig bárki elkövethet, de csaknem két óra kellett az oldal szerkesztőinek, hogy helyesbítsenek, azt is nagy valószínűséggel csak azért tették meg, mert ellepték a bejegyzést a magyar hozzászólások.

Volt, aki kikérte magának a sértést, mondván, összekeverni Budapestet Bukaresttel, a magyaroknak körülbelül olyan, mint nekik összemosni Katalóniát Spanyolországgal, mások viszont a vicces oldalát fogták meg a történetnek. – Menjetek csak Bukarestbe, így a miénk lesz a három pont Budapesten! – írta egy magyar.

Nem először esik meg, hogy Spanyolországban összetévesztették a két várost futballügyben. 2012-ben Bukarestben rendezték az Európa-liga döntőjét, amelyet az Atlético Madrid 3-0-ra nyert meg az Athletic Bilbao ellen, és a hírek szerint a baszk klub négyszáz szurkolója véletlenül Budapestre utazott a román főváros helyett. Ráadásul a döntő bemondója is belesétált a csapdába, ugyanis a bukaresti meccsen azzal a szöveggel köszönt be, hogy „Jó estét, Budapest!”

A Barcelona egyébként a honlapján részletes múltidézővel készült a Ferencváros elleni mérkőzésre, amelyben természetesen Budapestről írnak, és még azt is megjegyzik, hogy legutóbb 45 évvel ezelőtt lépett pályára a klub a magyar fővárosban. A Barcelona 1975-ben a Vasast győzte le 1-0-ra a néhai Népstadionban, azóta most először tér vissza Budapestre.

Magyar Nemzet
Címkék:
  • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
    Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Életellenes fordulatot hoz Joe Biden elnöksége
    Biden már a választási kampány alatt is hangsúlyozta, hogy korlátlan számú, igényalapú abortuszra vonatkozó jogokat fog a szövetségi törvényben rögzíteni és azt az amerikai adófizetők pénzével finanszírozni, ezzel mintegy ellehetetlenítve azokat a tagállamokat, amelyek életpárti rendelkezéseket akarnának hozni.
  • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
    Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó