Elege lett a DK durva hazugságaiból egy orvostanhallgatónak
2020. november 30. 18:36

Szégyen az, ahogy egyes politikai szereplők minden gátlás nélkül, olcsó politikai haszonszerzés reményében hamis információkkal hergelik a közvéleményt, dezinformálják a védekezésben részt venni kívánókat, ezáltal is gyengíteni próbálva az ország védekezését. Ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem a magyar embereknek – írta Gyurcsány Ferencékre utalva a PestiSrácok.hu-nak Erhardt Mária, a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója.

Erhardt Mária a november 16-i héten vett részt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szűrővizsgálatában. Elmondása szerint feladatuk a lakcímekre történő kiszállás és helyszíni mintavétel volt, a fiatal lány a teszteléseket végezte, az autót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik tanulója vezette. Az ötödéves orvostanhallgató azért fordult a portál szerkesztőségéhez, mert egyre több felületről hallotta a DK és más baloldali pártok által terjesztett „alaptalan kampányt”, amivel a lakosságot és hallgatótársait „riogatják”.

Az általuk hangoztatott hazugságokra reflektálva azt írta, hogy a mentőállomáson, ahol dolgoztak, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt; megdicsértek őket, megköszönték a munkájukat. „Senkit nem vezényeltek, rendelgettek felsőbbrendűen; állításaikkal szemben nem napi tizenkét órát dolgoztak, hanem mindenki szabadon döntötte el, mennyit tud vállalni és milyen ütemezésben. Arra is volt mód, hogy valaki időközben lemondja a részvételét. Az étkezést központilag oldották meg, a bázisra hozták a meleg ételt (például babgulyást, sült csirkecombot, borsos tokányt, sonkás makarónit, croissant-t, kakaós csigát, gyümölcsöt).

Ebből következően nem igazak a védőfelszerelés hiányáról, az étel elégtelenségéről szóló hírek sem; nem igaz az sem, hogy a rektor vagy a vezetőség bárkit kirúgással fenyegetett volna, ha nem teljesít szolgálatot;

nagy butaság Gyurcsányéknak az a felvetése, miszerint hallgatók kezében kell legyen a döntés a vizsgáikról”. Ez egy rendkívül hangzatos mondat, azonban aki valaha is hallgató vagy oktató volt egyetemen, és van tapasztalata, pontosan tudja, hogy semmi értelme nincs egy ilyen kijelentésnek logikailag sem – tette hozzá.
„Szégyen az, ahogy egyes politikai szereplők minden gátlás nélkül, olcsó politikai haszonszerzés reményében hamis információkkal hergelik a közvéleményt, dezinformálják a védekezésben részt venni kívánókat, ezáltal is gyengíteni próbálva az ország védekezését. Ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem a magyar embereknek” – összegzett az önkénteskedő fiatal lány.

origo.hu
Címkék:
  • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
    Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Életellenes fordulatot hoz Joe Biden elnöksége
    Biden már a választási kampány alatt is hangsúlyozta, hogy korlátlan számú, igényalapú abortuszra vonatkozó jogokat fog a szövetségi törvényben rögzíteni és azt az amerikai adófizetők pénzével finanszírozni, ezzel mintegy ellehetetlenítve azokat a tagállamokat, amelyek életpárti rendelkezéseket akarnának hozni.
  • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
    Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó