Véres hálaadás Chicagóban
2020. november 30. 21:50

A chicagói rendőrök erőszakos hálaadás napi hétvégéről számoltak be. A lövöldözéseknek számos sebesültje és kilenc halálos áldozata van.

A rendőrségi statisztikák szerint a lövöldözés és a gyilkosság 53 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A CBS Chicago arról számolt be, hogy az első halálos lövöldözés pénteken történt az utcán, egy 30 éves férfit fejbe lőttek, kórházba szállítása után életét vesztette. Nem sokkal később újabb lövöldözés történt, egy fekete autóból adták le a lövéseket egy benzinkútnál, ahol az áldozat éppen sorban állt, belehalt sebesüléseibe.

A hét végén Chicago átlépte a 700. gyilkosságot ebben az évben – olvashatjuk a Chicago Sun-Times hírportál oldalán.

Az erőszak annyira megnőtt Chicagóban, hogy több gyilkosság történt ebben az évben, mint 2016 ugyanezen időszakában – az elmúlt évek során 2016 volt a város „legerőszakosabb” éve.

A Sun-Times adatai szerint a 2020-ban elkövetett gyilkosságok körülbelül 93 százaléka lövöldözés volt.

A gyilkosságok áldozatai többségében fekete férfiak – derül ki az orvosi nyilvántartásokból.Az áldozatok több mint 88 százaléka férfi, és az összes áldozat 78 százaléka fekete.

Az orvos szakértői iroda, amely a gyilkosságokat a sérülés időpontja helyett a halál dátuma alapján követi nyomon, 2020-ban eddig 721 gyilkosságot regisztrált. Ez a szám magában foglalja a rendőrség által indított lövöldözéseket és egyéb önvédelmi lövöldözéseket, amelyektől a Sun-Times számításai eltekintenek.

Legalább 7 ember meghalt és további 21-en megsebesültek a hét végén történt chicagói lövöldözésekben. A legfrissebb, hétfő reggeli végzetes támadás egy fiatal fiú életét követelte – olvashatjuk a Sun-Times Twitter-bejegyzésében.

hirado.hu
Címkék:
  • Nem értem, hogyan lehet ezt sikertörténetként eladni
    „Amikor 2010-ben átvettük a város vezetését, akkor a Lánchíd felújításánál is súlyosabb hagyatékkal, problémákkal kellett megküzdenünk” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Tarlós István korábbi főpolgármester, aki azt is elmondta: ők kezdték el a történelmi műemlék rekonstrukciójának előkészítését; s már az előző ajánlatot is drágának érezte, nemcsak a mostanit, ami annál is drágább ötmilliárd forinttal.
  • Az unióban hiány van a vakcinából, a baloldal mégis a kormányt hibáztatja
    EU-csúcs lesz csütörtökön Brüsszelben. A videókonferencián a tagállamok vezetői vesznek részt, és a téma természetesen a járványhelyzet lesz. Már Angela Merkel is az orosz vakcinákról tárgyal Putyinnal.
  • Konzervatív politika itt és most
    Mivel a progresszív liberálisok támadása radikális, mi is radikálisok vagyunk válaszainkban.
MTI Hírfelhasználó