Negyven migránscsoportot tartóztattak fel a rendőrök a dél-keleti térségben
2020. december 1. 13:08

Hétfő éjféltől kedd délig 44 alkalommal tartóztattak fel a rendőrök és katonák egyedül vagy csoportban érkező határsértőket Csongrád-Csanád megyében, a magyar-szerb határ közelében - közölte a rendőrség a honlapján.

A közleményben azt írták, hogy 181 határsértővel szemben intézkedtek, a többség a Tiszától keletre, Szeged-Szőreg és Kübekháza térségében lépett illegálisan magyar területre, de próbálkoztak Röszke, Mórahalom és Ásotthalom külterületén is.
   
A legnagyobb, 17 tagú csoportot fél kilenc előtt Kübekháza külterületén tartóztatták fel, a férfiak valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.
   
A határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 

MTI
Címkék:
  • Minél több vakcinának kell lennie Magyarországon
    Emberéletek múlnak a vakcinán, és minden élet számít, ezért fontos, hogy minél több vakcina legyen Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • Agrárium: 1457 vállalkozás kapott támogatást
    Az Agrárminisztérium által életre hívott Nemzeti élelmiszergazdasági válságkezelő programban 1457 vállalkozás kapott támogatást 6,8 milliárd forint értékben - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton.
  • Tisztifőorvos: továbbra is indokoltak a korlátozások
    Az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, de a korlátozó intézkedéseket továbbra is indokolt fenntartani - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó