BKV-buszbérlés - Wintermantel és Hollik is kérdezi Karácsonyt
2020. december 2. 15:25

Wintermantel: Karácsony ködösít, vagy fogalma sincs mi történik a fővárosban

Karácsony Gergely főpolgármester vagy szándékosan ködösít, vagy fogalma sincs mi történik a fővárosban - reagált Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja szerdán a Facebook-oldalán Karácsony Gergely a BKV buszbérlésével kapcsolatos nyilatkozatára.

Wintermantel Zsolt emlékeztetett, Karácsony Gergely a közösségi oldalán azt írta: "a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel", és "a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet".

Nos a BKV október végén már aláírta a szerződést, a cégnek vasárnap már le kellett volna szállítani a buszokat, amelyeknek már a budapesti utasokat kellene szállítania. De a buszok sehol - mutatott rá Wintermantel Zsolt, majd felveti azt: hogy fizet kötbért a cég, ha nincs szerződés, amiben rögzítették a kötbér kötelezettséget?

"Egy mondatban valótlanság és butaság. Lehet kéne még néhány tanácsadó" - fogalmazott.

Hollik: Karácsony nyilatkozata után továbbra sem látni tisztán az ügyben

Karácsony Gergely főpolgármester a BKV buszbérlése ügyében tett szerdai nyilatkozatát követően továbbra is felmerülnek kérdések, nem látni világosan és tisztán, hogy mi a helyzet az ügyben - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán A Riporter Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Az ügy zavaros, de annyit most már tudni, hogy egy olyan cégről van szó, amely a közbeszerzés kiírásának pillanatában nem is létezett, összesen egy alkalmazottja van, valamint a cég úgy indult a közbeszerzésen, hogy nem volt busza. Ezért kért néhány nappal ezelőtt halasztást - mondta el a Hollik István.

Hozzátette: eddig is sorjáztak a kérdések, de további kérdések is felmerülnek az üggyel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a főpolgármester megnyilvánult.

Ugyanis Karácsony Gergely szerdán azt írta, hogy a BKV nem köt szerződést ezzel a zavaros hátterű céggel - emlékeztetett Hollik István, aki szerint akkor először is fel kell tenni azt kérdést: ezt a szerződést megkötötték-e vagy sem ezzel az offshore-hátterű céggel?

Karácsony Gergely tudja egyáltalán mi folyik a BKV-ban? - tette fel a kérdést Hollik István, aki azt mondta: "sokak szerint ez a szerződés már hetek óta meg van kötve".

Ha ez így van, akkor viszont Karácsony Gergely nem mond igazat, hiszen ez a szerződés régóta meg van kötve, ő pedig azt mondta, hogy nem kötik meg - mutatott rá.

Hollik István hangsúlyozta: jó lenne tisztán és világosan látni, hogy mi a helyzet ebben az ügyben.

MTI
Címkék: