Koronavírus - Orbán: hétfőn döntések várhatók
2020. december 3. 18:11

Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon csütörtökön.

A kormányfő a felvételen felidézi, hogy december 11-én lejárnak korábban meghozott korlátozó intézkedések.

"Legkésőbb hétfő reggel az operatív törzs ülésén döntéseket szeretnénk hozni. A karácsony és az újév kereteiről is döntést kell hoznunk: hogyan ünnepeljünk, hogyan lehetünk, hogyan nem lehetünk együtt" - fogalmazott.

Hozzátette, megalapozott döntésekre van szükség. A nap folyamán meghallgatta azoknak a járványügyi szakembereknek a véleményét, akik eddig is segítették a kormány munkáját.

"A konzultációkat tehát megindítottuk, holnap és holnapután pedig folytatni fogom őket. Hétfőn döntések várhatók" - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) járványügyi szakemberekkel egyeztet, mellette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b2) a Karmelita kolostorban 2020. december 3-án. A megbeszélésen részt vett Merkely Béla, a Semmelweis Egyetemen rektora, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem egészségügyi közszolgálati karának dékánja, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa és Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó