Varga Judit: Brüsszel akarja megmondani, hogyan kell demokráciát építeni
2020. december 4. 11:53

Van annak egy "diszkrét bája", amikor a súlyos demokratikus deficittel küzdő brüsszeli intézmények akarják megmondani a tagállamoknak, hogyan építsenek valódi demokráciát - fogalmazott az igazságügyi miniszter pénteken a Facebookon.

Varga Judit azt írta, Vera Jourová bizottsági alelnök szerint az egészséges demokráciákban a brüsszeli központból mondják meg, milyen a tisztességes választás, a tiszta kampány és a kiegyensúlyozott sajtópiac.
   
Erről tanúskodik az általa jegyzett Európai Demokrácia Akcióterv (EDAP), valamint a Média és Audiovizuális Akcióterv (MAAP) - tette hozzá a miniszter.
   
"Vajon melyik biztosnak jut először eszébe, hogy a választási eredményeket is Brüsszelből kellene megküldeni" - tette fel a kérdést Varga Judit.

MTI
Címkék:
  • Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért
    – Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. Ennek érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.
  • Egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért
    „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.
  • Baloldali belharc: hátba szúrná a Momentum az LMP-t
    Több, egyéni választókerületi jelöltjét is bemutatta a héten a Momentum. Szembetűnő, hogy a balliberális párt azokra a körzetekre koncentrált, ahol a legtöbb szavazót vesztette az LMP az Európai Parlamenti választásokon, egyetlen, 2018-ban nyerő képviselőjükre is ráindítják saját jelöltjüket.
MTI Hírfelhasználó