Ajándékcsomagokat kaptak a pulmonológiai intézet dolgozói
2020. december 4. 13:54

Ajándékcsomagokkal köszönte meg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet dolgozóinak munkáját a Katolikus Karitász. A hatszáz, mézet, teát, szörpöt, lekvárt tartalmazó csomagot Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója adta át pénteken.

Soltész Miklós elmondta: néhány héttel ezelőtt a karitatív szervezetek kezdeményezték az akciót, hogy a kórházakban megfeszítetten dolgozó orvosoknak, ápolóknak eljuttassanak valamilyen ajándékot, amellyel kifejezik köszönetüket és szolidaritásukat. Kiemelte: a Katolikus Karitász csomagjainak külön értéke, hogy azokat megváltozott munkaképességű emberek állították össze. Ezek az emberek sokszor szorulnak rá orvosok, ápolók segítségére életük során, most azonban ők azok, akik odafigyelnek az egészségügyi dolgozókra. Soltész Miklós azt mondta, az ilyen gesztusok biztosan erőt adnak a hihetetlen fizikai és lelki nyomás alatt dolgozó orvosoknak, ápolóknak.

Écsy Gábor ismertette: a Korányi-kórházban átadott ajándékcsomagokat a Katolikus Karitász megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató intézményeiben készítették. Hozzátette: ezekben a csomagokban jelképesen benne van az a szeretet, hála és köszönet, amelyet a munkájukkal érdemeltek ki a tüdőgyógyászati intézet dolgozói. Szeretné - mondta -, ha az ajándék és a kórház dolgozóiért felajánlott imádság erőt adna nekik megfeszített munkájukhoz. Bogos Krisztina főorvos, a kórház megbízott főigazgatója az ajándékot megköszönve elmondta, a csomagok éreztetik velük, hogy az emberek odafigyelnek éjt nappallá téve végzett munkájukra. Szólt arról, hogy a Korányi-kórháznak az idei év különleges kihívásokat hozott. Az intézmény kiemelt szerepet kapott a koronavírusos betegek ellátásában, az ott dolgozók pedig újra megtanulhatták, milyen jó új gyógymódokat keresve gyógyítani - mondta megbízott főigazgató. 

MTI
Címkék:
  • Lezárulóban az egészségügyi dolgozók oltása
    Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Életellenes fordulatot hoz Joe Biden elnöksége
    Biden már a választási kampány alatt is hangsúlyozta, hogy korlátlan számú, igényalapú abortuszra vonatkozó jogokat fog a szövetségi törvényben rögzíteni és azt az amerikai adófizetők pénzével finanszírozni, ezzel mintegy ellehetetlenítve azokat a tagállamokat, amelyek életpárti rendelkezéseket akarnának hozni.
  • Alantas gúnnyal ágyúzott kereszténység
    Egy ítélőmester, aki emberek sorsáról dönt, azzal a szélsőséges megfogalmazással élt, hogy a megjelent karikatúra jópofa, az átlag magyar állampolgár viccként fogja fel. 2015-ben Párizsban egy hasonlóan jópofa rajz miatt 12 ember halt meg és további 11-en megsebesültek. Igaz, az a rajz egy másik vallást gyalázott meg.
MTI Hírfelhasználó