Megkapják bérüket az otthon maradásra kényszerülő óvodai dolgozók Kaposvárt
2020. december 4. 14:20

Kaposváron a teljes alapbérüket megkapják, nem kell táppénzre menniük azoknak az óvodai és bölcsődei dolgozóknak, akik bár nem fertőződtek meg koronavírussal, de kontaktszemélyként nem mehetnek be dolgozni a gyermekek védelme érdekében.

Magyar Nemzet: Lelkes ügynök volt Szita Károly – Zoom.hu

Szita Károly - zoom.hu

Az önkormányzat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében idézte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki december 1-jétől hatályos döntését azzal indokolta, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozók nem tudják otthonról végezni a munkájukat. Ha megfertőződtek szabadságra kényszerültek vagy táppénzt kaptak, a bérük 60 százalékát.
   
A politikus szerint a családok megélhetését és a város gazdaságát tekintve egyaránt fontos, hogy a szülők dolgozhassanak, ez pedig nagyrészt a bölcsődei és óvodai dolgozóknak köszönhető, akiknek felügyelete alatt a szülők biztonságban tudhatják a gyermekeiket.

MTI
Címkék:
  • Nem értem, hogyan lehet ezt sikertörténetként eladni
    „Amikor 2010-ben átvettük a város vezetését, akkor a Lánchíd felújításánál is súlyosabb hagyatékkal, problémákkal kellett megküzdenünk” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Tarlós István korábbi főpolgármester, aki azt is elmondta: ők kezdték el a történelmi műemlék rekonstrukciójának előkészítését; s már az előző ajánlatot is drágának érezte, nemcsak a mostanit, ami annál is drágább ötmilliárd forinttal.
  • Az unióban hiány van a vakcinából, a baloldal mégis a kormányt hibáztatja
    EU-csúcs lesz csütörtökön Brüsszelben. A videókonferencián a tagállamok vezetői vesznek részt, és a téma természetesen a járványhelyzet lesz. Már Angela Merkel is az orosz vakcinákról tárgyal Putyinnal.
  • Konzervatív politika itt és most
    Mivel a progresszív liberálisok támadása radikális, mi is radikálisok vagyunk válaszainkban.
MTI Hírfelhasználó