Kövér László részvétét fejezte ki Valéry Giscard d'Estaing halála miatt
2020. december 4. 14:44

Levélben fejezte ki részvétét Kövér László, az Országgyűlés elnöke Richard Ferrand-nak, a francia Nemzetgyűlés elnökének és Gérard Larcher-nek, a szenátus elnökének Valéry Giscard d'Estaing volt francia elnök halála miatt.

Az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán által az MTI-hez pénteken eljuttatott levélben Kövér László úgy fogalmazott: Valéry Giscard d'Estaing-ben "mindig hazánk nagy barátját láttuk, valamint a nemzetek Európájának lelkes támogatóját egy dinamikus, erős és jövőképpel rendelkező Európai Unió keretében". Idős korában sem veszítette el szellemi fiatalságát - tette hozzá a házelnök, aki a saját és az Országgyűlés nevében is részvétet nyilvánított.

"Emlékét megőrizzük" - írta az házelnök.
   
Valéry Giscard d'Estaing szerda este 94 évesen hunyt el otthonában, a koronavírus szövődményébe halt bele.

MTI
Címkék:
  • Nem értem, hogyan lehet ezt sikertörténetként eladni
    „Amikor 2010-ben átvettük a város vezetését, akkor a Lánchíd felújításánál is súlyosabb hagyatékkal, problémákkal kellett megküzdenünk” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Tarlós István korábbi főpolgármester, aki azt is elmondta: ők kezdték el a történelmi műemlék rekonstrukciójának előkészítését; s már az előző ajánlatot is drágának érezte, nemcsak a mostanit, ami annál is drágább ötmilliárd forinttal.
  • Az unióban hiány van a vakcinából, a baloldal mégis a kormányt hibáztatja
    EU-csúcs lesz csütörtökön Brüsszelben. A videókonferencián a tagállamok vezetői vesznek részt, és a téma természetesen a járványhelyzet lesz. Már Angela Merkel is az orosz vakcinákról tárgyal Putyinnal.
  • Konzervatív politika itt és most
    Mivel a progresszív liberálisok támadása radikális, mi is radikálisok vagyunk válaszainkban.
MTI Hírfelhasználó