Sárkányrepülővel akartak cigarettát csempészni az ilosvai járásban
2020. december 4. 19:28

Az Ukrán Állami Határszolgálat aktív intézkedései a határon történő illegális cselekmények megakadályozása érdekében csökkentik a dohánycsempészek határon való átkelésének kísérleteit.

Sárkányrepülővel akartak cigit csempészni Kárpátalján

Kép: Ukrán Állami Határszolgálat

Vannak azonban olyan határsértők is, akik nem akarnak lemondani szokásos “munkájukról”, és új módszereket keresnek a dohánytermékek külföldre történő csempészetére.

Az egyik ilyen mód a különféle repülőgépek használata.

A csempészek újabb “találmányát” december 1-jén foglalták le a határőrök együttműködve az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársaival. Az eseményeket a Kárpátaljai Megyei Ügyészség eljárási irányításával folytatták le.

Az operatív információk ellenőrzése során a csempészek sárkányrepülőjét a leszállás után azonnal lefoglalták az ilosvai járási Ilonca település közelében.

A rendőrök a sárkányrepülőt irányító két pilótát is letartóztatták.

Ezenkívül a helyszín ellenőrzése során navigációs eszközöket, rádióállomásokat, adathordozókat, táblagépeket és a repülőgép leszállásakor használt eszközöket találtak és foglaltak le.

Az eset vizsgálata során fény derült arra, hogy az őrizetbe vett férfiak többször foglalkoztak csempészettel. Az ügyben illegális határátlépési kísérlet miatt még tart a nyomozás – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán. 

karpatinfo.net
Címkék:
MTI Hírfelhasználó