Őrizetbe vették Liverpool polgármesterét
2020. december 4. 19:48

Egybehangzó pénteki brit médiaértesülések szerint őrizetbe vették Joe Andersont, Liverpool polgármesterét, akit a rendőrség megvesztegetés kísérletére és tanúk megfélemlítésére tett előkészületekkel gyanúsítja. A liverpooli rendőrség péntek esti beszámolójában csak annyit közölt, hogy öt embert vett őrizetbe egy jó ideje folyó, különböző építési szerződések ügyében csalás gyanújával indított vizsgálat keretében.

Joe Anderson wins crucial Labour selection battle as he bids for four more  years in the top job - Liverpool Echo

A futballváros polgármestere - liverpoolecho.co.uk

A közlemény szerint az őrizetbe vett gyanúsítottakat különböző rendőrőrsökre vitték, ahol a nyomozók kihallgatják őket.
   
A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottakat, de a vezető brit hírportálok egybehangzó, tényszerűen közölt péntek esti értesülései szerint az őrizetbe vettek egyike a 62 éves Joe Anderson, Liverpool első közvetlenül választott polgármestere.
   
A félmilliós északnyugat-angliai nagyváros tanácsának szóvivője péntek esti nyilatkozatában nem cáfolta az értesülést, csak annyit közölt, hogy az önkormányzat "egyéneket érintő ügyeket" nem kommentál.
   
A szóvivő hozzátette, hogy a liverpooli tanács együttműködik a rendőrséggel a vizsgálatban.
   
Liverpoolban először 2012-ben választottak közvetlenül polgármestert.
   
Joe Anderson, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt tagja a 2012-es, majd a 2016-os polgármester-választást is jelentős fölénnyel megnyerte.
   
Anderson bátyja október közepén a koronavírus okozta Covid-19 betegségben halt meg.
   
Az utóbbi hetekben Liverpool volt a helyszíne a brit kormány által indított eddigi legnagyobb koronavírus-szűrési programnak.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó