Őrizetbe vették Liverpool polgármesterét
2020. december 4. 19:48

Egybehangzó pénteki brit médiaértesülések szerint őrizetbe vették Joe Andersont, Liverpool polgármesterét, akit a rendőrség megvesztegetés kísérletére és tanúk megfélemlítésére tett előkészületekkel gyanúsítja. A liverpooli rendőrség péntek esti beszámolójában csak annyit közölt, hogy öt embert vett őrizetbe egy jó ideje folyó, különböző építési szerződések ügyében csalás gyanújával indított vizsgálat keretében.

Joe Anderson wins crucial Labour selection battle as he bids for four more  years in the top job - Liverpool Echo

A futballváros polgármestere - liverpoolecho.co.uk

A közlemény szerint az őrizetbe vett gyanúsítottakat különböző rendőrőrsökre vitték, ahol a nyomozók kihallgatják őket.
   
A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottakat, de a vezető brit hírportálok egybehangzó, tényszerűen közölt péntek esti értesülései szerint az őrizetbe vettek egyike a 62 éves Joe Anderson, Liverpool első közvetlenül választott polgármestere.
   
A félmilliós északnyugat-angliai nagyváros tanácsának szóvivője péntek esti nyilatkozatában nem cáfolta az értesülést, csak annyit közölt, hogy az önkormányzat "egyéneket érintő ügyeket" nem kommentál.
   
A szóvivő hozzátette, hogy a liverpooli tanács együttműködik a rendőrséggel a vizsgálatban.
   
Liverpoolban először 2012-ben választottak közvetlenül polgármestert.
   
Joe Anderson, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt tagja a 2012-es, majd a 2016-os polgármester-választást is jelentős fölénnyel megnyerte.
   
Anderson bátyja október közepén a koronavírus okozta Covid-19 betegségben halt meg.
   
Az utóbbi hetekben Liverpool volt a helyszíne a brit kormány által indított eddigi legnagyobb koronavírus-szűrési programnak.

MTI
Címkék:
  • Orbán Viktor egész Európára hatással van
    Szeretném elmagyarázni a francia és a nyugati olvasóközönségnek, hogy miért is gyakorol ekkora befolyást az európai politikai életre Magyarország. Fontos, hogy lássák a tendenciákat és a különbségeket – vallja a francia értelmiségi, aki könyvet írt a magyar kormányfőről.
  • Tisztifőorvos: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma
    Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó