NB I - Kikapott a Mezőkövesd Zalaegerszegen
2020. december 5. 16:49

A Zalaegerszeg 3-0-s győzelmet aratott a vendég Mezőkövesd felett a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A zalaiak két elveszített bajnoki találkozó után diadalmaskodtak újra, míg a Mezőkövesd sorozatban ötödik idegenbeli összecsapásán maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Zalaegerszegi TE - Mezőkövesd-Zsóry FC 3-0 (2-0)

Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Zimonyi (19.), Szépe (44.), Szánthó (80.)
sárga lap: Könyves (2.), Zimonyi (25.), Tajti (41.), illetve Besirovic (41.)

ZTE: Demjén - Lesjak, Szépe, Bobál D. - Szánthó (Gergényi, 85.), Favorov, Sankovic, Tajti (Tanasin, 64.), Bedi - Könyves (Babati, 77.), Zimonyi (Vass P., 64.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Szeles (Vutov, a szünetben), Pillár, Katanec - Besirovic (Szerderov, a szünetben), Berecz, Cseri (Vajda S., 83.), Vadnai - Jurina (Martic, a szünetben), Nagy D. (Barczi, 60.)

Szinte eseménytelenül telt el a mérkőzés első 15 perce, majd az élvonalban ezen a meccsen bemutatkozó Zimonyi Dávid juttatta előnyhöz a hazaiakat. A Mezőkövesd nem igazán tudott mit kezdeni a szervezetten futballozó zalaiakkal, akik a félidő hajrájában megduplázták előnyüket.

Pintér Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével próbálta meg frissíteni a kövesdi együttest, ez annyiban sikerült, hogy huzamosabb ideig a vendégek játszottak kapura veszélyesebben. A helyzetekből azonban gól nem tudott szerezni a Mezőkövesd, a hajrá kezdetén pedig a ZTE harmadszor is eredményes volt, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

MTI
Címkék:
  • Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért
    – Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. Ennek érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.
  • Egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért
    „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.
  • Baloldali belharc: hátba szúrná a Momentum az LMP-t
    Több, egyéni választókerületi jelöltjét is bemutatta a héten a Momentum. Szembetűnő, hogy a balliberális párt azokra a körzetekre koncentrált, ahol a legtöbb szavazót vesztette az LMP az Európai Parlamenti választásokon, egyetlen, 2018-ban nyerő képviselőjükre is ráindítják saját jelöltjüket.
MTI Hírfelhasználó