Több százmillióból fejleszti a hazai ásványvízgyártást a Coca-Cola
2020. december 13. 10:56

Mintegy 300 millió forint értékű beruházással bővítette ásványvíz-palackozó kapacitását zalaszentgróti üzemében a Coca-Cola HBC Magyarország. A fejlesztéssel a gyártósor teljesítménye 20 százalékkal bővült, így az üzem naponta 1,9 millió liter ásványvizet is képes palackozni.

A vállalat közleménye szerint a beruházás részeként korszerűsítették a csomagoló gépsort is, illetve a fejlesztés a vállalat fenntarthatósági törekvéseit is szolgálja.

A zalai palackozóüzem, zöldmezős beruházást követően, 2002-ben kezdte meg a termelést, a vállalatcsoport az elmúlt 18 évben összesen 12,8 milliárd forintot fektetett be Zalaszentgróton.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Magyarországon két palackozó-üzemet működtet, 1050 dolgozót foglalkoztat, és eddig 125 milliárd forintot fektetett be az országban.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó