A koronavírust kihasználó cégek nem ússzák meg a büntetést
2020. december 14. 15:07

Számos panasz érkezett az elmúlt időszakban a gazdasági versenyhivatalhoz a koronavírus járvánnyal kapcsolatos jogsértések miatt. Az utóbbi időben megnövekedtek a járvánnyal kapcsolatos panaszok. Ezek bővebben a maszkokra, fertőtlenítőkre és tesztekre vonatkoznak. Emiatt folyamatos az internetes oldalak felülvizsgálata és szűrése. Tavasszal is több millió hirdetés tűnt el az oldalakról ennek köszönhetően – mondta Rigó Csaba Balázs a Gazdasági Versenyhivatal elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

A jogsértéseket viszonylag könnyen lehet általánosítani, sok reklámban lehet hallani, hogy az adott készítmény 99.9 százalékban elpusztítja a vírust, de ez nyilván más termékekkel is előfordul – folytatta Rigó Csaba Balázs. Hazai viszonylatban is volt nagyobb eset, ahol egy kiskereskedelmi lánc ellen indult eljárás, mivel visszaélt kereskedelmi fölényével és nehéz helyzetbe hozta a beszállítóit.

A hatalmas bírság helyett, ami másfél milliárd forint lett volna, a cég egy majd 1,7 milliárd forint értékű fejlesztést vállalt, amivel az ország gazdaságát fejleszti, továbbá új munkahelyeket hoz létre és más vállalatokat támogat.

hirado.hu
Címkék:
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó