Határozott fellépést ígért Bécs a szilveszterkor randalírozó migránsok ellen
2021. január 2. 18:22

Allah akbart kiabáló bevándorlók verték szét szilveszter éjjel Bécs belvárosát – adta hírül az osztrák média. Az oe24.at hírportál azt írta: vandálok egy karácsonyfát benzinnel locsoltak le, szemeteseket robbantottak fel petárdákkal, a darabjaikkal üzletek, ékszerbolt, pékség és fagyizó kirakatait próbálták betörni.

Az osztrák főváros bevándorlók lakta, Favoriten nevű belvárosi kerületében megrongáltak számos automatát és padokat is, több lakás ablakát tűzijátékokkal lőtték be.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a portál szerint tűzijátékokkal lőttek rájuk az Allah akbart kiabálók. Először mindannyian elmenekültek, de a rendőrök megtaláltak közülük egy 16 és egy 21 éves szír fiatalt, akik elvezették őket egy lakáshoz, ahol további hét támadót vettek őrizetbe: 14 és 29 év közöttiek, ketten közülük osztrákok, kettő iraki, három szíriai bevándorló.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter az esetre reagálva közölte: nincs helye a párhuzamos társadalmaknak Ausztriában.

– Az ilyen cselekményeket nem tűrjük el – hangsúlyozta vasárnapi közleményében Karl Nehammer, hozzátéve, hogy a történtek „mélyen antidemokratikus és minden szolidaritást nélkülöző magatartás jelei”.

– Mindenkinek, aki nem tud azonosulni társadalmi értékeinkkel, és megpróbálja azokat megbolygatni, jogi következményekkel kell számolnia – fogalmazott a belügyi tárca vezetője.

Susanne Raab néppárti integrációs miniszter szerint a szilveszteri vandalizmus ismét megmutatta, hogy milyen veszélyeket rejtenek a párhuzamos társadalmak. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt elnöke a randalírozó bevándorlók kitoloncolását javasolta, valamint azt, hogy a két osztrák elkövető fizessen a helyreállításért.

A belügyminiszter azt is közölte: a bécsi rendőrség széles körű nyomozást indít az ügyben. Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőnök ehhez kapcsolódva kijelentette, hogy máris egyenruhás különleges egységek és civil ruhás nyomozók járőröznek és végeznek ellenőrzéseket a városnegyedben.

Pürstl várhatóan hamarosan a bécsi városvezetéssel is megvitatja a bevándorlók beilleszkedésével kapcsolatos biztonsági helyzetet és a rendőrség erre vonatkozó politikáját.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó