Migránsinvázió - Újabb magyar rendőri kontingens indult Észak-Macedóniába
2021. január 5. 16:18

Kedden újabb magyar rendőri kontingens indult Észak-Macedóniába - közölte honlapján a rendőrség.

Észak-Macedónia térképek

macedonia.terkepek.net

Közleményükben azt írták: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális bevándorlókat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országoknak is.

Az Észak-Macedóniába induló 56. magyar rendőri kontingens tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Balázs László, az ORFK Határrendészeti Főosztály vezetője búcsúztatta.
   
A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és a határsértők előállításában. A rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem az országon belüli utakon is. A kontingens szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, mobil hőkamerával támogatja az érintett határszakasz védelmét.
   
A 30 tagú észak-macedóniai egységben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.
   
Az Észak-Macedóniából hazatérő kontingens tagjai - a magánútról hazatérő magyar állampolgárokhoz hasonlóan - a negatív SaRS-CoV-2 teszt eredményéig járványügyi megfigyelés alatt maradnak, ez időre szolgálatmentességet kapnak. Esetükben a teszt költségét a rendőrség állja - írták.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó