Rebrov egymilliárd forintot kereshetett a Bajnokok Ligájában
2021. január 5. 22:57

Ukrán sajtóhírek szerint Szergej Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője megkapta az együttes Bajnokok Ligája-szerepléséből származó bevételének húsz százalékát, azaz több mint egymilliárd forinttal gazdagodott.

Rebrové a BL-pénz 20 százaléka - külföldi háttéranyag a Fradi-edző  fizetéséről és jövőjéről | csakfoci.hu

A mester - csakfoci.hu

A Sport.ua ukrán portál cikke szerint a Ferencváros és Szergej Rebrov közötti megállapodás szerint a csapat nemzetközi szerepléséből származó bevételének húsz százaléka a vezetőedzőt illeti, így az FTC trénere a BL-kiesést követően hárommillió euróban, azaz több mint egymilliárd forintban részesült.

Az információt alátámaszthatja az FTC Zrt. vezérigazgatójának, Orosz Pálnak a Nemzeti Sportnak adott októberi interjúja. A sportvezetőt a lap megkérdezte, igazak-e azok a pletykák, amelyek szerint Rebrov alapfizetése nem magas, ám ha a csapat bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, nagy összegű prémiumban részesülhet. Az FTC Zrt. vezérigazgatója válaszában elmondta, nem kíván konkrét összegekről beszélni, de hozzátette: „az az elvünk, hogy akinek szerepe van a pénz megkeresésében, az kapjon is belőle”.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor az ukrán vezetőedző 2018-as szerződtetésekor ennél még konkrétabban utalt a Rebrovval megkötött megállapodásra. „Ami az első fizetési igénye volt, annyit mi nem tudunk adni. A második ajánlat már az volt, mi lenne akkor, ha a BL- vagy El-főtáblás szereplés esetén kapna kiemelkedő prémiumot.

Mi erre mondtuk, hogy rendben! Ha sikerül, akkor nagyon sokat fog keresni – de akkor keressen is.”

Szergej Rebrov irányításával a Ferencváros 1995 után jutott be újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel és öt vereséggel a csoportja utolsó helyén végzett.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A jegybank helyre teszi Bokros Lajost
    A magyar gazdaság rendkívüli kihívásokkal néz szembe, ezért nagy szükség van a közgazdasági folyamatokról és lehetőségekről szóló vitákra, de csak akkor, ha ezek a tényeken alapulnak. Visszatérően felmerülő probléma azonban, hogy egyes álláspontokat nem a valós adatok, hanem korábban rögzült világképek befolyásolnak.
  • Fantasztikus ezüstérmet szerzett a magyar váltó a csapatversenyben
    Óriási bravúr a Lupa-tavon. Világbajnoki ezüstérmet szerzett a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű magyar váltó a nyíltvizi úszók csapatversenyében. Betlehem óriásit úszott, a végén Rasovszky célfotóval győzte le az 1500 méter budapesti világbajnokát, Gregorio Paltrinierit, aki szombaton csaknem világcsúcsot úszott a Duna Arénában.
  • Ez a száz nap nem fog változtatni az ezeréves magyar-lengyel barátságon
    A magyarokat és lengyeleket szándékos dezinformációkkal ugrasztja össze a sajtó – mondja lapunknak a lengyel szejm külügyi bizottságának elnöke. Marek Kuchciński megértően fordult a kárpátaljai magyarok problémái felé is, de szerinte a vitákat könnyebb lesz rendezni, ha Ukrajna EU-tag lesz.
MTI Hírfelhasználó