Rebrov egymilliárd forintot kereshetett a Bajnokok Ligájában
2021. január 5. 22:57

Ukrán sajtóhírek szerint Szergej Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője megkapta az együttes Bajnokok Ligája-szerepléséből származó bevételének húsz százalékát, azaz több mint egymilliárd forinttal gazdagodott.

Rebrové a BL-pénz 20 százaléka - külföldi háttéranyag a Fradi-edző  fizetéséről és jövőjéről | csakfoci.hu

A mester - csakfoci.hu

A Sport.ua ukrán portál cikke szerint a Ferencváros és Szergej Rebrov közötti megállapodás szerint a csapat nemzetközi szerepléséből származó bevételének húsz százaléka a vezetőedzőt illeti, így az FTC trénere a BL-kiesést követően hárommillió euróban, azaz több mint egymilliárd forintban részesült.

Az információt alátámaszthatja az FTC Zrt. vezérigazgatójának, Orosz Pálnak a Nemzeti Sportnak adott októberi interjúja. A sportvezetőt a lap megkérdezte, igazak-e azok a pletykák, amelyek szerint Rebrov alapfizetése nem magas, ám ha a csapat bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, nagy összegű prémiumban részesülhet. Az FTC Zrt. vezérigazgatója válaszában elmondta, nem kíván konkrét összegekről beszélni, de hozzátette: „az az elvünk, hogy akinek szerepe van a pénz megkeresésében, az kapjon is belőle”.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor az ukrán vezetőedző 2018-as szerződtetésekor ennél még konkrétabban utalt a Rebrovval megkötött megállapodásra. „Ami az első fizetési igénye volt, annyit mi nem tudunk adni. A második ajánlat már az volt, mi lenne akkor, ha a BL- vagy El-főtáblás szereplés esetén kapna kiemelkedő prémiumot.

Mi erre mondtuk, hogy rendben! Ha sikerül, akkor nagyon sokat fog keresni – de akkor keressen is.”

Szergej Rebrov irányításával a Ferencváros 1995 után jutott be újra a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel és öt vereséggel a csoportja utolsó helyén végzett.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A Merkel-korszak vége
    Nyugatnémet szülők lánya, de keleti politikusként lett kancellár, majd halványult a keleti öröksége. Fiatal miniszterként Helmut Kohl köpönyegéből bújt elő, de hátat fordított a konzervatív értékeknek. Az ellentmondások mindent túlélő asszonya, Angela Merkel.
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó