Férfi vízilabda világliga - Görög arany-, olasz bronzérem
2021. január 10. 21:42

A görög válogatott nyerte a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjét, miután vasárnap, a debreceni torna döntőjében magabiztosan legyőzte a montenegrói csapatot.

A finálé első két negyedét uralta a görög együttes, mely a félidőben már négy góllal vezetett, az utolsó szakaszt pedig ötgólos előnyből kezdhette, így a negyedikre már nem maradt izgalom.

A torna első három helyezettje - a görög és a montenegrói mellett az olasz válogatott - bejutott a világliga nyári, Georgiában sorra kerülő Szuperdöntőjébe.

Az Európa-bajnok magyar csapat a hatodik helyen zárt.


Eredmények, döntő:

Görögország-Montenegró 12-7 (3-2, 4-1, 4-3, 1-1)

A világbajnok olasz válogatott nyerte meg a bronzérmet a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, miután vasárnap, a debreceni torna helyosztóján egy góllal legyőzte a spanyol együttest.

Az olaszok ezzel bejutottak a világliga nyári, Georgiában sorra kerülő szuperdöntőjébe, a mostani viadalról ugyanis az első három gárda vívta ki a jogot a szereplésre.

Eredmények:

a 3. helyért:
Olaszország-Spanyolország 9-8 (2-2, 0-2, 3-1, 4-3)

korábban:

az 5. helyért:
Szerbia-MAGYARORSZÁG 9-7 (2-1, 2-2, 1-2, 4-2)

a 7. helyért:
Horvátország-Franciaország 17-5 (4-0, 4-1, 5-2, 4-2)

MTI
Címkék:
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó