Öt centi hó, viharos szél, ónos eső – marad a télies időjárás
2021. január 14. 09:14

Vas és Somogy megyében az ónos esőre is figyelni kell, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható csütörtökön.

Csütörtök napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra. Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

(Forrás: OMSZ)

Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este alapvetően kevés felhő lesz az égen, de legfőképpen az északkeleti, keleti megyékben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon időszakosan több lehet a felhőzet. Hózápor legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és -8 fok között alakul, de a szélcsendes, hóval borított, derült tájakon ennél hidegebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharossá fokozódó szél veszélye miatt a dunántúli megyékre, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométert.

(Forrás: OMSZ)

Nem csak erős szélre, de gyenge ónos esőre is figyelmeztettek két megyére.

(Forrás: OMSZ)

Ezen kívül 5 centimétert meghaladó hó hullhat a keleti megyékben 12 órán belül.

(Forrás: OMSZ)

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Felpörgött a baloldali álhírgyár
    z ellenzék az oltásellenességből akar politikai hasznot húzni, emiatt indított petíciót például a kínai készítmények ellen – közölte a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért
    – Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt lapunknak Pesty László kampányfőnök. Ennek érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.
  • Egész Európa Kínában áll sorban a vakcináért
    „Mostanra valószínűleg egész Európa Kínában áll sorban, ismét” – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.
MTI Hírfelhasználó