Öt centi hó, viharos szél, ónos eső – marad a télies időjárás
2021. január 14. 09:14

Vas és Somogy megyében az ónos esőre is figyelni kell, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható csütörtökön.

Csütörtök napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is számíthatunk hózáporra, havazásra. Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

(Forrás: OMSZ)

Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este alapvetően kevés felhő lesz az égen, de legfőképpen az északkeleti, keleti megyékben, valamint az Északnyugat-Dunántúlon időszakosan több lehet a felhőzet. Hózápor legfeljebb néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből. A hőmérséklet hajnalban általában -2 és -8 fok között alakul, de a szélcsendes, hóval borított, derült tájakon ennél hidegebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharossá fokozódó szél veszélye miatt a dunántúli megyékre, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 kilométert.

(Forrás: OMSZ)

Nem csak erős szélre, de gyenge ónos esőre is figyelmeztettek két megyére.

(Forrás: OMSZ)

Ezen kívül 5 centimétert meghaladó hó hullhat a keleti megyékben 12 órán belül.

(Forrás: OMSZ)

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
  • A békekötés már nem lehetséges
    Gyurcsány vezérürüszerepe az ellenzéki tömbön belül továbbra is visszataszító a jóérzésű emberek számára.
MTI Hírfelhasználó