Rétvári: fontos, hogy rend és tisztaság legyen Magyarországon
2021. január 14. 17:22

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b) és Spiegelhalter László polgármester sajtótájékoztatón jelenti be az egyik illegális hulladéklerakat felszámolását Vácrátót határában 2021. január 14-én. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

Fontos, hogy rend és tisztaság legyen Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Vácrátóton, ahol csaknem hárommillió forint kormányzati támogatással számol fel illegális hulladéklerakókat az önkormányzat.

Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjeként az egyik lerakó mellett tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a kormány támogatásával Vácrátótról 200 köbméternyi illegális hulladékot szállíthat el az önkormányzat.

Úgy fogalmazott: a környezetvédelemről nem csak beszélni kell, hanem cselekedni is, nem elég az, ha valaki a pártlogóját zöldre festi, vagy a közösségi médiában a környezetvédelemről ír.

A kormány soha nem látott mértékű 13 milliárd forintos programmal járul hozzá az illegális hulladéklerakók felszámolásához - emelte ki.

A program célja, hogy megszűnjenek a környezetet szennyező, sok helyen utak mentén, erdőben, különböző elhagyatott részeken található illegális hulladéklerakók, ahová egyebek közt már nem működő hűtőszekrényeket, mosógépeket, televíziókat, illetve bútorokat és más hulladékot is leraktak. Hozzátette: ezeket a kormány és az önkormányzatok egy átfogó programban együtt számolják fel.

Spiegelhalter László (Fidesz-KDNP), Vácrátót polgármestere elmondta: a mintegy hárommillió forintos kormányzati támogatásból kilenc illegális szemétlerakóhelyről szállítanak el több mint 200 köbméternyi hulladékot.

Emellett az önkormányzat vállalta, hogy a közkedvelt illegális szemétlerakóhelyeken vadkamerákat és figyelemfelkeltő táblákat helyeznek ki - közölte a polgármester.

Megkezdték az egyik illegális hulladéklerakat felszámolását Vácrátót határában 2021. január 14-én. Csaknem hárommillió forint kormányzati támogatással számolja fel az illegális hulladéklerakókat a helyi önkormányzat, Vácrátótról 200 köbméternyi hulladékot szállítanak el. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó