Koronavírus - Életbe lépett Franciaországban a 18.00 órás kijárási tilalom
2021. január 16. 21:47

Franciaország európai területein a mai napon életbe lépett a 18.00 órától kezdődő kijárási tilalom. A kormányzat, azt korábban Jean Castex miniszterelnök is jelezte, így próbál úrrá lenni a koronavírus-fertőzöttség egyre erősödő ütemén. Az elmúlt időszakban napi 20 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

A kormányzat keresi annak módját, hogy betartassák a lehető legnagyobb szociális távolságot. Fy most már az ország teljes európai területére kiterjesztették ezt az intézkedést: eddig a meghosszabbított kijárási tilalom az ország tíz keleti megyéjében már január elején, további tízben, a délkeleti országrészben pedig ezen a héten lépett életbe, az ország többi részén mostanáig 20.00 órakor kezdődött a kijárási tilalom.

Március óta 69 949-en haltak bele a Covid-19 fertőzésbe, 225 043 fő van kórházban, 2 740-en lélegeztetőgépen – számolt be a Le Monde.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
    Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó