Koronavírus - Életbe lépett Franciaországban a 18.00 órás kijárási tilalom
2021. január 16. 21:47

Franciaország európai területein a mai napon életbe lépett a 18.00 órától kezdődő kijárási tilalom. A kormányzat, azt korábban Jean Castex miniszterelnök is jelezte, így próbál úrrá lenni a koronavírus-fertőzöttség egyre erősödő ütemén. Az elmúlt időszakban napi 20 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

A kormányzat keresi annak módját, hogy betartassák a lehető legnagyobb szociális távolságot. Fy most már az ország teljes európai területére kiterjesztették ezt az intézkedést: eddig a meghosszabbított kijárási tilalom az ország tíz keleti megyéjében már január elején, további tízben, a délkeleti országrészben pedig ezen a héten lépett életbe, az ország többi részén mostanáig 20.00 órakor kezdődött a kijárási tilalom.

Március óta 69 949-en haltak bele a Covid-19 fertőzésbe, 225 043 fő van kórházban, 2 740-en lélegeztetőgépen – számolt be a Le Monde.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Ügynökök a nemzet ellen
    A magyar fővárost vakvágányra navigáló Karácsony makacsul ragaszkodik a beteges ideológia vezérelte szellemi-erkölcsi tótágashoz.
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
MTI Hírfelhasználó