Newsmax: a demokraták repítettek volna golyót Trump fejébe!
2021. január 18. 23:30

– Alkotmányos eljárás alá akarják vonni Trumpot azért, mert azt mondta, hogy békésen és hazafias érzelmektől fűtve hallassák a hangjukat? De hát nézzenek magukba, miket mondtak az elmúlt négy évben? – tette fel a kérdést a Newsmax konzervatív amerikai televíziócsatorna Diamond and Silk című műsorának egyik műsorvezetője, melyben munkatársával arról beszélgettek, hogy a demokraták hogyan tüzelték Trump ellen híveiket korábban, miközben a média nem nevezte őket árulónak, mint a leköszönő elnököt a Capitoliumnál mondott beszéde miatt.

A két színes bőrű műsorvezető felidézte, hogy mit mondott Donald Trump január 6-án: az elnök akkor azt üzente a Capitolium épületénél megjelent híveinek, hogy békésen hallassák hangjukat, beszédében azonban nem volt szó sem felkelésről, sem lázadásról. Ezt követően a műsorvezetők olyan idézeteket szedtek össze vezető demokrata politikusoktól, melyekben arra mutatnak rá, éppen a demokraták teszik azt, amivel az elnököt vádolják, hiszen az ellenzék már korábban is buzdított a Trump és támogatói elleni erőszakra.

– Ki kell menniük és golyót kell repíteniük Donald Trumpba. És ez tény – jelentette ki Rick Wilson, a The Lincoln Project egyik alapító tagja.

– Nem értem, hogy miért nincsenek széles körű felkelések az országban. Talán lehetne – mondta Nancy Pelosi az amerikai képviselőház elnöke, két másik interjúban pedig az állam ellenségeinek nevezte a Trump-adminisztrációt.

– Az embereknek utcára kellene vonulniuk, ez egy diktátor – szögezte le Donny Deutsch televíziós műsorvezető.

– A legkomolyabb terrorfenyegetést az országban a fehér férfiak jelentik, többségük jobboldali radikális – mondta Don Lemon, a CNN amerikai hírcsatorna műsorvezetője utalva Trumpra és támogatóira.

A felidézett politikusok közül Joe Biden leendő elnök sem maradhatott ki, aki szerdán foglalja majd el az elnöki széket.

– Ha a középiskolában volnánk, akkor elvinném a tornaterem mögé és a lelket is kiverném belőle – mondta korábban az Egyesült Államok leendő elnöke.

– Nem állnak meg a novemberi szavazáskor, sem utána. Mindenkinek jól eszébe kellene vésnie: nem fogják feladni és nem is kell – jelentette ki Kamala Harris, aki az új adminisztrációban az alelnöki posztot fogja betölteni.

A műsorvezetők azzal zárták beszélgetésüket, hogy Nancy Pelosinak nem Trumpot kellene eljárás alá vonnia, hanem saját magát.

MNO - Newsmax
Címkék:
  • Megújul a Budavári Palota Szent István-terme
    Az ország legnagyobb Zsolnay kerámiakandallója épül a Budavári Palota Szent István-termében; az épületegyüttes elsőként rekonstruált történelmi tere augusztus 20-tól lesz látogatható.
  • Baloldali tervezgetés
    Kommunista „békeharc”, közjogi vandalizmus és országrablás a láthatáron.
  • Orbán: 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok
    Az újraindítás következő lépcsőfokaként ha a beoltottak száma eléri 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban. Közölte azt is: a felső tagozatos általános iskolásoknak május 10-ig marad az online oktatás.
MTI Hírfelhasználó