Újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra
2021. január 20. 11:49

Szerda reggel újabb adat szállítmány érkezett Magyarországra – számolt be róla az M1 Híradója.

A Semmelweis Egyetem gyógyszertárához délelőtt tíz órakor összesen 585 ampulla Pfizer és BionTech ampulla érkezett – mondta az M1 riportere élő tudósításában.

A három tálcányi oltóanyagot azonnal -79 fokos hűtőbe helyezték. A korábbiakkal ellentétben ezen a héten nem kedden, hanem egy nappal később érkezett a Pfizer/BionTech vakcinája, amely immár az ötödik szállítmány.

Egy ampullával hat embert olthatnak be, tehát a most érkezett oltóanyagok 3510 ember beoltására elegendőek.

Eddig 130 ezer vakcina érkezett Magyarországra és már több mint 120 ezren kapták meg az oltást. Első körben az egészségügyi dolgozókat, a szociális otthonok lakóit és az ott dolgozókat oltották be.

hirado.hu
Címkék:
  • A magyaroknak kultusza van Lengyelországban
    Az évszázadok során sokszor bebizonyítottuk egymásnak, hogy barátok vagyunk, és ha kell, kiállunk egymás mellett. Egy lengyel számára valahogy természetes, hogy a magyar csak jó ember lehet.
  • Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait
    "Csúnyán belerúgott" a főváros vezetése az egyébként is "földön fekvő" vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó